Ξηρά μαλλιά που φριζάρουν συνεχώς; Η αλόη θα σας σώσει!

Βιβή Αγγελάκη
Ξηρά μαλλιά που φριζάρουν συνεχώς; Η αλόη θα σας σώσει!

Διαβάστε τους τρεις  τρόπους που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά σας

Ένα από τα προβλήματα, που ταλαιπωρούν τις περισσότερες από εμάς, είναι τα αφυδατωμένα, ξηρά μαλλιά που με την πρώτη ευκαιρία φριζάρουν! Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, θα δώσει η αλόη (aloe vera), ένα φυσικό «πολυεργαλείο», όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς. Κι ενώ οι περισσότερες μπορεί να την είχατε συνδέσει με την περιποίηση της επιδερμίδας, χάρη στις αντιβακτηριδιακές, καταπραϋντικές ιδιότητες της, η αλόη καθίσταται ιδανική και για τη σωστή φροντίδα των μαλλιών.

Κι αν αναρωτιέστε πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά σας, δίνουμε 3 τρόπους- λύσεις να ξεκινήσετε ευθύς να τη χρησιμοποιείτε!

1. Ως μάσκα για τα ταλαιπωρημένα, ξηρά μαλλιά: Μια μάσκα μαλλιών με αλόη μπορεί να κάνει θαύματα στα «σκληρά»- αφυδατωμένα μαλλιά σας. Εφαρμόστε την αλόη(το τζελ) στο τριχωτό της κεφαλής σας, κάνοντας ελαφρύ μασάζ και αφήστε τη για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Παράλληλα, η αλόη με αυτόν τον τρόπο, βοηθά στην ενδυνάμωση της τρίχας και καταπραΰνει από ερεθισμούς ή φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.

2. Ως σπιτικό τζελ κατά του φριζαρίσματος: Μόνο μια λεπτή στρώση τζελ αλόης κατά μήκος της γραμμής του κεφαλιού θα αποτρέψει το φριζάρισμα. Ιδανικό, αν ψάχνετε για ένα εντελώς απλό, γρήγορο και εντελώς φυσικό τρόπο.

3. Ως φυσικό μαλακτικό στα «ατίθασα» μαλλιά: Πάρτε ένα μπουκάλι σπρέι και ανακατέψτε το τζελ της αλόης με ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες από έλαιο βιταμίνης Ε. Ψεκάστε αρχικά στο τριχωτό της κεφαλής και συνεχίστε μέχρι τις άκρες των μαλλιών σας. Πριν καν στεγνώσουν τα μαλλιά σας θα παρατηρήσετε πως έχουν γίνει πιο απαλά και μαλακά.

Διαβάστε ακόμη:

Κάντε το μπούστο σας να φαίνεται μεγαλύτερο με τη βοήθεια του μακιγιάζ!

Happy Monday mood: 5 hairstyles που σας προκαλούν να τα δοκιμάσετε σήμερα!