Χείλη που «σκάνε» το χειμώνα; Πρόλαβέ τα με αυτούς τους 5 τρόπους

Βιβή Αγγελάκη
Χείλη που «σκάνε» το χειμώνα; Πρόλαβέ τα με αυτούς τους 5 τρόπους

Απλά και ανέξοδα


Αγαπάμε το χειμώνα καθώς όπως έχουμε ξαναπεί, έχει πολλά οφέλη στην ομορφιά μας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να αμελούμε τελείως την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας, η οποία λόγω του κρύου και της εναλλαγής των θερμοκρασιών αποκτά μια μεγαλύτερη ευαισθησία. Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότερες είναι τα αφυδατωμένα και σκασμένα χείλη. Κι επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, πάμε να δούμε τους 5 τρόπους που θα λειτουργήσουν ως ασπίδα προστασίας στα χείλη σας και θα προλάβουν το σκάσιμό τους!


1. Το έχετε όλες στην κουζίνα σας και είναι θαυματουργό! Το ελαιόλαδο - εκτός όλων των άλλων χρήσεών του-μπορεί να προστατέψει τα χείλη σας ενώ ταυτόχρονα να τα κάνει τόσο απαλά, που δε φαντάζεστε! Κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο ή και κατά τη διάρκεια της ημέρας απλώστε λίγο ελαιόλαδο πάνω τους και θα καταλάβετε πολύ γρήγορα τη διαφορά.

2. Είναι απαραίτητη χειμώνα- καλοκαίρι! Η απολέπιση βοηθά τόσο την επιδερμίδα σας όσο και τα χείλη σας να απαλλαγούν από τα νεκρά κύτταρα και να δώσουν τη θέση τους σε νέα. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε καθόλου αφού με λίγα υλικά που έχετε στην κουζίνα σας και μια παλιά οδοντόβουρτσα μπορείτε να κάνετε το τέλειο scrub!

3. Ενυδατωθείτε ενυδατωθείτε, ενυδατωθείτε! Κρατήστε τα χείλη σας ενυδατωμένα, όπως την επιδερμίδα σας. Βάλτε τώρα στην τσάντα σας- γιατί μετά θα το ξεχάσετε- ένα ενυδατικό lip balm ή χρησιμοποιήστε κραγιόν ή gloss που θα κρατούν τα χείλη σας ενυδατωμένα.

4. Κρατήστε τη γλώσσα σας μακριά! Είναι κακιά συνήθεια αλλά δυστυχώς οι περισσότερες από εμάς ασυναίσθητα γλείφουμε τα χείλη μας. Ο μύθος ότι τα χείλη με αυτόν τον τρόπο ενυδατώνονται καταρρίπτεται μιας και προκαλείται αφυδάτωση ενώ τα χείλη γίνονται απίστευτα ξηρά. Εμπιστευτείτε, λοιπόν, το lip balm. Σίγουρα λειτουργεί καλύτερα από τη γλώσσα σας!

5. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό! Για να μην αρχίσουν τα χείλη σας να αφυδατώνονται, βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα! Εξάλλου, το έχουμε πει πολλές φορές, η ενυδάτωση πρέπει να ξεκινά από μέσα προς τα έξω και το αντίστροφο!

Διαβάστε ακόμη:

Argan Oil: 4 λόγοι για να γίνει το νέο μυστικό ομορφιάς σας αυτό το χειμώνα!

Πώς θα καταλάβεις τι τύπο ακμής έχεις;

Ξηρά μαλλιά που φριζάρουν συνεχώς; Η αλόη θα σας σώσει!