Μέλι: Ο πιο ανέξοδος τρόπος να περιποιηθείτε την αφυδατωμένη επιδερμίδα σας

Βιβή Αγγελάκη
Μέλι: Ο πιο ανέξοδος τρόπος να περιποιηθείτε την αφυδατωμένη επιδερμίδα σας

3 τρόποι που θα σας ενυδατώσουν στο λεπτό!

 

Έχει ευχάριστη γλυκιά γεύση, είναι πολύ θρεπτικό και σούπερ ευεργετικό για την υγεία μας γενικά. Τι θα λέγατε όμως, να χρησιμοποιούσατε το μέλι στην καθημερινή beauty ρουτίνα σας και συγκεκριμένα προκειμένου να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας; Ειδικά τώρα το χειμώνα, όπως έχουμε ξαναπεί, το δέρμα είναι πιο επιρρεπές στην αφυδάτωση και γι αυτό χρειάζεται μια extra ενυδάτωση.

Πριν βιαστείτε όμως και καταφύγετε σε οτιδήποτε άλλο, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε 3 πανεύκολες συνταγές- τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι καθημερινώς - που θα προστατέψουν την επιδερμίδα σας και θα την κάνουν να λάμπει!

1) Just honey, honey!

Το μέλι λειτουργώντας ως φυσικό μαλακτικό και ενυδατικό, συμβάλλει στη δημιουργία νέων κυττάρων του δέρματος, αναζωογονώντας το. Μπορείτε πολύ απλά να απλώσετε 1 κουταλιά μέλι στο αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα σας και να το αφήσετε να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε το πρόσωπό σας ταμποναριστά με την πετσέτα.

2) Φτιάξτε τη δική σας ενυδατική μάσκα προσώπου!

Αν πάλι δε βαριέστε και θέλετε μια πιο βαθιά ενυδάτωση, σε ένα μικρό γυάλινο μπολ ανακατέψτε καλά 1 κουταλιά της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κρόκο αυγού. Στη συνέχεια, απλώστε στο πρόσωπό σας, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό (αποφύγετε την περιοχή των ματιών). Αφήστε το μείγμα για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3) Ενισχύστε την ενυδατική σας!

Μπορείτε να προσθέσετε μερικές κουταλιές της σούπας μέλι με την ενυδατική σας, ειδικά αν περιέχει ως συστατικό το βούτυρο καριτέ (shea butter), ανακινήστε καλά και χρησιμοποιήστε γενναιόδωρα στο ξηρό δέρμα σας.

Διαβάστε ακόμη:

Χείλη που «σκάνε» το χειμώνα; Πρόλαβέ τα με αυτούς τους 5 τρόπους

Argan Oil: 4 λόγοι για να γίνει το νέο μυστικό ομορφιάς σας αυτό το χειμώνα!