Μάσκα προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα με υλικά από το πρωινό σας!

Βιβή Αγγελάκη
Μάσκα προσώπου για λαμπερή επιδερμίδα με υλικά από το πρωινό σας!

Δευτέρα σήμερα και τι πιο όμορφο η εβδομάδα να ξεκινά και να αισθάνεστε την επιδερμίδα σας πιο απαλή και λαμπερή από ποτέ!

Αντιστρέφοντας τον κανόνα που θέλει οι περισσότερες γυναίκες να χρησιμοποιούν μάσκες προσώπου αργά το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθούν ή κάθε σαββατοκύριακο, όταν έχουν ελεύθερο χρόνο, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με μια πανεύκολη μάσκα προσώπου, που το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικά από τα υλικά του πρωινού σας! Εκτός, λοιπόν, από τα πολύτιμα στοιχεία, που εφοδιάζουν τον οργανισμό σας, τα συστατικά αυτά θα κάνουν την επιδερμίδα σας να λάμπει μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Για τη μάσκα θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας βρώμη ή αλεύρι βρώμης
- 5-6 βατόμουρα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Η προετοιμασία θα σας πάρει 2 λεπτά! Αν χρησιμοποιήσετε βρώμη, καλό θα ήταν να τη ρίξτε στο μπλέντερ και να τη χτυπήστε μέχρι να γίνει σκόνη (με αυτό τον τρόπο, θα «δέσει» καλύτερα με τα άλλα δύο υλικά ). Αν πάλι έχετε αλεύρι βρώμης, μπορείτε να παραλείψετε αυτό τη βήμα. Σε ένα άλλο μπολ, λιώστε με τη βοήθεια του μπλέντερ 5 έως 6 βατόμουρα και προσθέστε την κουταλιά με το μέλι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε τη βρώμη στο μείγμα.

Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί, απλώστε στο καθαρό πρόσωπό σας και αφήστε το για περίπου 10-15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, να ελέγξτε το e-mail σας, να φάτε το πρωινό σας και γενικότερα, να κανονίσετε το πρόγραμμα της ημέρας σας . Για να αφαιρέσετε τη μάσκα, απλά μπορείτε να πλύνετε το πρόσωπό σας με νερό και να τρίψετε απαλά για μια extra απολέπιση, ενώ στο τέλος σκουπίστε με την πετσέτα ταμποναριστά.

Τα βατόμουρα χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες θα προστατεύσουν την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και άλλους επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Παράλληλα, η βρώμη βοηθά στη διατήρηση ενός ισορροπημένου pH για την επιδερμίδα, ενώ το μέλι είναι σούπερ ενυδατικό και θα κρατήσει την επιδερμίδα σας απαλή και λαμπερή!

Διαβάστε ακόμη:

Η μαύρη σοκολάτα ομορφαίνει: Δείτε 4 «γλυκά» οφέλη της στα μαλλιά και τo δέρμα σας

Αυτό είναι το αγαπημένο scrub προσώπου της Jessica Alba!