Μάσκα προσώπου με χαμομήλι για λαμπερή επιδερμίδα!

Βιβή Αγγελάκη
Μάσκα προσώπου με χαμομήλι για λαμπερή επιδερμίδα!

Απλή και γρήγορη για μια λαμπερή εβδομάδα

Θέλετε να έχετε λαμπερή επιδερμίδα αλλά χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία; Οι Diy συνταγές είναι εδώ για να μετατρέψουν τα φυσικά συστατικά στους καλύτερους συμμάχους σας σε αυτή την προσπάθεια.

Κι ενώ το χαμομήλι είχατε συνηθίσει να το χρησιμοποιείται ως ρόφημα... ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε και ως μάσκα προσώπου και εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε μια σούπερ συνταγή!

Θα χρειαστείτε:

1 φακελάκι χαμομήλι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι βρώμης (σε σκόνη)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2-3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο


Ακολουθήστε τις οδηγίες για τη σωστή προετοιμασία της μάσκας!

Αδειάστε το χαμομήλι που περιέχεται στο φακελάκι σε ένα μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, το μέλι , το αλεύρι βρώμης και το αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη πάστα.

Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα ξυλάκι, απλώστε τη μάσκα ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπό σας, με κυκλικές κινήσεις, αποφεύγοντας την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια σας. Αφού εφαρμόσετε τη μάσκα, αφήστε τη να δράσει για 10-20 λεπτά και στη συνέχεια, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό και στεγνώστε ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα.

Το χαμομήλι έχει πολλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπραΰνουν το δέρμα. Ιδιαίτερα αν έχετε ξηρό δέρμα θα το ενυδατώσει και θα το κάνει πιο απαλό, ενώ παράλληλα θα επαναφέρει τη φυσική του λάμψη.

Διαβάστε ακόμη:

Φτιάξτε μόνες σας το δικό σας αφρόλουτρο από φυσικά υλικά!