Κάντο μόνη σου: Τέλειο scrub για τα χείλη σου με τζίντζερ!

Βιβή Αγγελάκη
Κάντο μόνη σου: Τέλειο scrub για τα χείλη σου με τζίντζερ!

Απαλά και ζουμερά χείλη αυτή την εβδομάδα

Η απολέπιση είναι το μυστικό που κρύβεται πίσω από μια τέλεια, απαλή επιδερμίδα. Είτε πρόκειται για το πρόσωπο, το σώμα ή τα χείλη σου, η απολέπιση, είναι απαραίτητη, αν θέλεις να δείχνεις πάντα λαμπερή!

Κι επειδή αυτές τις ημέρες των διακοπών τα κραγιόν σίγουρα θα φορεθούν πολύ... μια από τις πιο βασικές προϋποθέσεις για τέλεια εφαρμογή τους είναι η απολέπιση, που θα κάνει τα χείλη super απαλά! Για το σημερινό DIY scrub χειλιών, λοιπόν, θα χρειαστείς:

Μια κουταλιά της σούπας λευκή ή καστανή ζάχαρη

Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι

Ένα μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ

Για την προετοιμασία θα χρειαστεί να πλύνεις αρχικά, ένα κομμάτι τζίντζερ, να το καθαρίσεις και να το κόψεις σε μικρά κομμάτια- ή αν θέλεις να το πολτοποιήσεις στο μπλέντερ. Σε ένα καθαρό μπολ, ρίξε τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το μέλι. Ανακάτεψε καλά, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Το lip scrub είναι έτοιμο για χρήση!

Εφάρμοσε το μείγμα στα χείλη σου, με τα δάχτυλά σου ή χρησιμοποιώντας κάποια παλιά οδοντόβουρτσα. Κάνε απαλές, κυκλικές κινήσεις, για 20-30 δευτερόλεπτα, χωρίς να βάζεις ιδιαίτερη πίεση, μιας και κάτι τέτοιο μπορεί να τραυματίσει τα χείλη σου. Στο τέλος, χρησιμοποίησε μια υγρή ζεστή πετσέτα για να απομακρύνεις το scrub από τα χείλη σου και είσαι έτοιμη!

Χρησιμοποίησε ένα μικρό δοχείο ή βάζο, αν θέλεις να αποθηκεύσεις το μείγμα. Η εν λόγω ποσότητα είναι αρκετή για 3-4 χρήσεις, ενώ ενδείκνυται για χρήση μια φορά την εβδομάδα.

Το τζίντζερ - αλλιώς πιπερόριζα- είναι ένα καταπληκτικό φυσικό απολεπιστικό για την επιδερμίδα, πόσο μάλλον για τα χείλη, μιας και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε αυτά. Έτσι, τα χείλη εκτός από super απαλά, γίνονται και πιο ζουμερά.

Διαβάστε ακόμη:

Ισιώστε τα μαλλιά σας φυσικά με αυτούς τους 2 απρόσμενους συνδυασμούς!

Η πιο εύκολη σπιτική μάσκα μαλλιών κατά της τριχόπτωσης