6 beauty χρήσεις των λεμονιών!

Βιβή Αγγελάκη
6 beauty χρήσεις των λεμονιών!

Θα εκπλαγείτε πραγματικά

Δίνουν μια όξινη γεύση στο φαγητό μας ενώ ιδιαίτερα το καλοκαίρι λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να αντισταθούν σε ένα ποτήρι κρύας λεμονάδας! Εκτός όμως από τις μαγειρικές τους ιδιότητες, τα λεμόνια έχουν και απίστευτες beauty χρήσεις, που πραγματικά θα σας εκπλήξουν. Δείτε 6 από αυτές...

1. Φυσικές, ανοιχτές ανταύγειες

Αν έχετε αποφασίσει να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας- κάνοντας μερικές ανταύγειες- δεν έχετε παρά ρίξετε λίγο χυμό λεμονιών στα μαλλιά σας, μερικά λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι για να απολαύσετε τον ήλιο. Ο συνδυασμός του χυμού λεμονιών και του ήλιου θα σας χαρίσει στο πι και φι ανοιχτές, φυσικές ανταύγειες.

2. Ενδυνάμωση των νυχιών

Τα νύχια μας με την πάροδο του χρόνου αλλά και λόγω της κακής περιποίησής τους, ατονούν και καθίστανται πολύ λεπτά. Μη φοβάστε, όμως, γιατί τα λεμόνια θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση! Ανακατέψτε χυμό λεμονιού με ένα μαγειρικό λάδι (ελαιόλαδο κατά προτίμηση)και εφαρμόστε στα νύχια σας.

e34770859b214416d5f9baa74aec49e9 bcdc3

3. Απολέπιση στα χείλη

Αν τα χείλη σας σκάνε και έχουν μια τραχιά υφή, δοκιμάστε να βάλετε χυμό λεμονιού στα χείλη σας πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ. Το επόμενο πρωί πλύνετε το πρόσωπό σας. Το λεμόνι δρα ως φυσικό απολεπιστικό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

4. Δόντια ακόμη πιο αστραφτερά

Σε ένα μικρό ποτηράκι ετοιμάστε ένα μείγμα μαγειρικής σόδα σας και χυμό λεμονιού και ανακατεύστε καλά. Πάρτε ένα Q-tip και εφαρμόστε το μίγμα επάνω στα δόντια σας. Αφήστε το για 2 λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την οδοντόβουρτσά σας τρίβοντας τα δόντια σας.

5. Σπυράκια τέλος

Σπυράκι τελευταίας στιγμής; Σας έχουμε καλά νέα! Τα λεμόνια είναι η πιο γρήγορη, φυσική λύση στο πρόβλημά σας, χάρη στην αντιβακτηριδιακή τους ιδιότητα. Απλά χρησιμοποιήστε το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού πάνω στο ενοχλητικό σπυράκι και σε λίγο καθαρίσατε!

6. Μειώνει τη λιπαρότητα στα μαλλιά

Τα λεμόνια είναι ο πιο οικονομικός και εύκολος τρόπος να απαλλαγείτε από τη λιπαρή όψη των μαλλιών σας, χάρη στη στυπτική ιδιότητά τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο χυμό λεμονιών στο σαμπουάν σας.