5 τρόποι που θα κάνουν τους πόρους της επιδερμίδας σας να φαίνονται μικρότεροι!

Βιβή Αγγελάκη
5 τρόποι που θα κάνουν τους πόρους της επιδερμίδας σας να φαίνονται μικρότεροι!
Ναι υπάρχουν...

Ο χρόνος είναι σίγουρα εχθρός τους και όσο κυλά κάνει το μέγεθός τους ακόμη μεγαλύτερο. Πριν, όμως, πάρετε στα χέρια σας το μεγεθυντικό καθρεφτάκι που έχετε πεταμένο κάπου μέσα στην τσάντα σας και αρχίσετε να τους εξετάζετε για πολλοστή φορά με ένα βλέμμα απογοήτευσης ... αξίζει να διαβάσετε τους παρακάτω 5 τρόπους που θα τους κάνουν να φαίνονται ελάχιστα!

#Πείτε ναι στις detox μάσκες ομορφιάς που καθαρίζουν την επιδερμίδα από το μακιγιάζ, τα νεκρά κύτταρα, αλλά και τους ρύπους του περιβάλλοντος, που φράζουν τους πόρους. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μια αναζωογονητική μάσκα από άργιλο μια με δύο φορές την εβδομάδα. Ιδανική μάσκα που θα απορροφήσει τη λιπαρότητα από την επιδερμίδα σας ενώ παράλληλα θα καθαρίσει βαθιά και θα συσφίξει τους πόρους σας.

#Η απολέπιση επιβάλλεται! Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος τείνουν να συγκεντρώνονται γύρω από τους πόρους, κάνοντάς τους να φαίνονται ακόμα μεγαλύτεροι, εξηγούν οι δερματολόγοι. Μη ξεχνάτε, λοιπόν, την απολέπιση, μιας και αυτή θα ελαχιστοποιήσει τους πόρους και θα κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο φωτεινή. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κάποιο απολεπιστικό προϊόν ή σε κάποια φυσική συνταγή scrub.

20150ffc5062dd46464134d95b7ec7ea 697ff

# Ενυδάτωση τώρα!
Μετά την απολέπιση, η ενυδάτωση επιβάλλεται. Προτιμήστε κρέμες που περιέχουν στη σύνθεσή τους γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ, ή κάποια χημική απολέπιση που μπορούν να μειώσουν αισθητά το μέγεθος των πόρων. Μετά την εφαρμογή της κρέμας, απλώστε το primer, που είναι η ιδανική βάση για το μακιγιάζ σας. Με αυτό τον τρόπο το makeup δεν θα εισέλθει στους πόρους της επιδερμίδας σας ενώ θα κάνει λιγότερο ορατούς τους πόρους. Απλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατό με το μακιγιάζ σας, ή το ίδρυμά σας δεν θα πάει σε ομοιόμορφα.

5d86d7a1745bdb2d9db987b7b0dcf918 bf820

# Μακιγιάζ με στρατηγική
Μετά το primer, απλώστε το foundation με ένα πινέλο μακιγιάζ ή ένα σφουγγαράκι – με τα χέρια είναι πιο δύσκολο να το πετύχετε- για να δημιουργήσετε μια απαλή και λεία επιδερμίδα. Τέλος εφαρμόστε την πούδρα- προτιμήστε μια διάφανη ή ημιδιάφανη- και συνεχίστε το βάψιμό σας. Με αυτή τη στρατηγική τοποθέτηση των προϊόντων, θα κάνετε λιγότερο εμφανείς τους πόρους της επιδερμίδας σας.

# Και φυσικά το SOS της ημέρας είναι... η προστασία από τον ήλιο
Το αντηλιακό δεν είναι προϊόν του καλοκαιριού... αλλά όλου του χρόνου και αυτό είναι κάτι που στη χώρα μας- λόγω μεγάλης ηλιοφάνειας- πρέπει να το γνωρίζουμε πολύ καλά . Η βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, εκτός των άλλων, διαστέλλει τους πόρους μας! Γι αυτό... το αντηλιακό must have της τσάντας σας!

Διαβάστε ακόμη:

Αφέλειες: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση

Καταπολεμήστε τις ρυτίδες με... μπανάνα!