Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας στο πι και φι με αυτούς τους 2 τρόπους!

Βιβή Αγγελάκη
Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας στο πι και φι με αυτούς τους 2 τρόπους!

Γρήγορα και ανέξοδα

Αν ξυπνάτε και μαζί σας ξυπνά και η ζούγκλα στα μαλλιά σας ή γενικότερα τα μαλλιά σας μπερδεύονται πολύ πιο εύκολα απ' οτι της φίλης σας, τότε αυτό το άρθρο σας αφορά άμεσα! Πριν πιάσετε με απελπισία τη βούρτσα στα χέρια σας και ξεκινήσετε το δύσκολο αγώνα του ξεμπερδέματος... δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το ξεμπέρδεμα -και τη ζωή σας- πιο εύκολη με απλά υλικά που έχετε όλες στο σπίτι σας!

Μέθοδος Conditioner

Προσπαθήστε να ξεμπερδέψετε τα στεγνά μαλλιά σας με τα δάκτυλά σας και χωρίστε τα σε 4 τμήματα. Σε ένα μπουκαλάκι spary ανακατέψτε 3 κουταλιές –περίπου- conditioner και χλιαρό νερό. (Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ μπερδεμένα προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι). Ανακατέψτε καλά και ψεκάστε το spray αρχικά στις ρίζες και έπειτα σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα πλαστικό σκουφάκι μπάνιου και περιμένετε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, «δουλέψτε» με τα χέρια σας κάθε τμήμα των μαλλιών σας, ξεκινώντας πάντα από τις άκρες προς τις ρίζες. Τέλος, λουστείτε ως συνήθως (σαμπουάν και conditioner).


Κάντε το μόνες σας με υλικά από την κουζίνα σας

Αν θέλετε κάτι ακόμη πιο φυσικό και ανέξοδο τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω μέθοδο, για την οποία θα χρειαστείτε μόνο:

1,5 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο της λεβάντας
50 ml αποσταγμένο νερό

Σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι spray - χρησιμοποιώντας ένα μικρό χωνί- προσθέστε το μηλόξυδο και τις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο λεβάντας. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια, γεμίστε το υπόλοιπο μπουκάλι σας με απεσταγμένο νερό. Ανακινήστε καλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Αφού βγείτε από το μπάνιο, ψεκάστε το spary σε όλο το μήκος των βρεγμένων μαλλιών σας και αρχίστε να ξεμπερδεύετε από τις άκρες προς τις ρίζες. Θα δείτε πως τώρα τα μαλλιά σας ξεμπερδεύονται πολύ εύκολα.

Διαβάστε ακόμη:

Καταπολεμήστε τις ρυτίδες με... μπανάνα!

5 τρόποι που θα κάνουν τους πόρους της επιδερμίδας σας να φαίνονται μικρότεροι!

Αφέλειες: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση