Μουστάρδα στο σπυράκι; Plus: 2 ακόμη tips κατά της ακμής που δεν πάει ο νους σας!

Βιβή Αγγελάκη
Μουστάρδα στο σπυράκι; Plus: 2 ακόμη tips κατά της ακμής που δεν πάει ο νους σας!

Διαβάστε και θα καταλάβετε...

Για την ακμή και τα ενοχλητικά σπυράκια έχουμε μιλήσει άπειρες φορές και η αλήθεια έιναι πως δεν θα κουραστούμε ποτέ να μιλάμε για αυτά, αφενός γιατί ο αγώνας είναι διαρκής και δεν έχει κριθεί ακόμη, αφετέρου γιατί στα μαγικά όπλα που πέφτουν στα χέρια μας, κάθε φορά έρχεται να προστεθεί κατιτί το καινούργιο.

Κι ενώ έχουμε διαβάσει για εναλλακτικές θεραπείες με αιθέρια έλαια και με φυσικά συστατικά όπως πατάτα, λεμόνι, ντομάτα, έλαιο καρύδας, μαγειρική σόδα... σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί -wow θα το δοκιμάσω- η μουστάρδα!

Ναι καλά διαβάζετε, η μουστάρδα, η κίτρινη σος πουβρίσκεται στο δεξί ράφι του ψυγείου σας, είναι ένα πολλά υποσχόμενο προϊόν κι ας μη του φαίνεται!

Ο Dr. Dimitry Rabkin, δερματολόγος και διευθυντής ενός κέντρου Κοσμητικής Ιατρικής κάπου στην Αμερική, προτεινει, λοιπόν, να δοκιμάσουμε τη μουστάρδα, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει είναι πηγή σαλικυλικού οξέος, το οποίο είναι ένα super αποτελεσματικό συστατικό κατά της ακμής». Και συνεχίζει δίνοντας οδηγίες για την εφαρμογή του: «Απλώστε λίγη μουστάρδα ή ακόμα και μουστάρδα σε σκόνη πάνω στο σπυράκι. Αφήστε για 10-15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.»

Ακόμη, ο Dr. Rabkin επισημαίνει πως το να αλλάζουμε συχνά μαξιλαροθήκες- περίπου δύο φορές την εβδομάδα- είναι σωτήριο, μιας οι βρώμικες μαξιλαροθήκες ή ακόμη και το σεντόνι που ακουμπά το πρόσωπό μας μπορεί να ευθύνεται για τους φραγμένους πόρους της επιδερμίδας μας και κατ' επέκταση για το ενοχλητικό σπυράκι στο πρόσωπό μας.

Τέλος, η διατροφή μας παίζει πολύ σηματικό ρόλο για την ισορροπία του pH στο δέρμα μας. Οι ειδικοί τονίζουν πως η ακμή ενισχύεται τρώγοντας όξινες τροφές και γιαυτό θα πρέπει να ακολουθούμε μια αλκαλική διατροφή, που είναι πλούσια σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς.

Υ.Γ Η αλήθεια είναι πως μουστάρδα δεν είχαμε ξαναβάλει στο ενοχλητικό σπυράκι αλλά ξέρουμε πως το σαλικυλικό οξύ έχει ισχυρή αντιβακτηριακή και ξηραντική δράση, ενώ παράλληλα μειώνει την παραγωγή σμήγματος.

Κι όμως αυτό το ανοιξιάτικο mani μπορείς να το πετύχεις μόνη σου σε 4 βήματα!

«Σβήστε» τις ραγάδες εύκολα με τη δύναμη της αλόης!