Ρωτήσατε: Πόσο συχνά πρέπει να κουρευόμαστε;

Βιβή Αγγελάκη
Ρωτήσατε: Πόσο συχνά πρέπει να κουρευόμαστε;

και εμείς σας έχουμε την απάντηση...

Σίγουρα στο άκουσμα της λέξης κομμωτήριο κάθε γυναίκα έχει να αφηγηθεί όχι μια, αλλά πολύ περισσότερες ιστορίες, συνήθως με δραματικό τόνο και χαρακτήρα...

Λίγο το ότι μπορεί να ζητάς κάτι πολύ συγκεκριμένο που είδες να κάνει η αγαπημένη σου star ή η κολλητή σου και στο τέλος να καταλήγεις με κάτι που δεν σου πηγαίνει, λίγο το γεγονός οτι και το παραπάνω κομμένο εκατοστό στα μαλλιά μετράει (και μάλιστα πολύ), λίγο το σύνδρομο της Ραπουνζέλ, κάνουν τις περισσότερες γυναίκες να παίρνουν με κακό μάτι το κομμωτήριο και να αμελούν με απόλυτη συνείδηση τις επισκέψεις τους.

Στο ερώτημα που τίθεται απεγνωσμένα από όλες εμάς κάτι τέτοιες ώρες... «Κάθε πότε πρέπει να κουρεύομαι;» η απάντηση των περισσότερων κομμωτών είναι πάλι ερώτηση : «Τι κάνεις για να έχεις τέλεια, υγιή μαλλιά;»

de78b8b0289ebcc5482e09344ea5fc8b fbab0

Η καθημερινή χρήση προϊόντων styling, η κακή χρήση του σεσουάρ ή εργαλείων hairstyling (π.χ ισιωτική), το άγχος, η μη σωστή προστασία τους από τον ήλιο ειδικά τώρα το καλοκαίρι, το κακό βούρτσισμα, ακόμη και η μη ισορροπημένη διατροφή, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που στερούν από τα μαλλιά τη ζωντάνια ή τη λάμψη τους και καθιστούν αναγκαία την επίσκεψή μας στο κομμωτήριο.

Ο celebrity hairstylist Michael Dueñas, λοιπόν, συμβουλεύει: «Συνιστάται να κουρεύεστε κάθε 6-8 εβδομάδες. Με αυτό τον τρόπο προλαβαίνετε τη δημιουργία ψαλίδας ή κατεστραμμένων άκρων στα μαλλιά σας. Εαν βέβαια, φροντίζετε και περιποιείστε σωστά τα μαλλιά σας, αφενός αυτό το διάστημα μπορεί να παραταθεί και να αποφύγετε την επίσκεψη στο κομμωτήριο για μερικές ακόμη εβδομάδες, αφετέρου δεν θα χρειαστεί να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά σας, προκειμένου να τα ανανεώσετε.»