Κράτα τον ιδρώτα μακριά από το μακιγιάζ σου με αυτά τα «σωτήρια» tips!

Βιβή Αγγελάκη
Κράτα τον ιδρώτα μακριά από το μακιγιάζ σου με αυτά τα «σωτήρια» tips!

Δες πώς θα διατηρήσεις το μακιγιάζ σου φρέσκο ακόμη και με υψηλές θερμοκρασίες...

Καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες, που αυτό συνεπάγεται, μπορεί μας ενθουσιάζουν μιας και στο μυαλό μας έρχονται εικόνες από μαγευτικές παραλίες, ταυτόχρονα, όμως, μπορεί να μας αγχώσουν καθώς ο συνδυασμός: ζέστη- πόλη- καθημερινό μακιγιάζ , μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι παραπάνω από «βάσανο» για πολλές από εμάς!

Πώς θα προστατευτείς; Με αυτά τα «σωτήρια» tips θα «θωρακίσεις» το μακιγιάζ από τον ιδρώτα και την υπερβολική ζέστη, χωρίς να ανησυχείς περεταίρω...

#1. Σωστή επιλογή foundation

Επίλεξε ένα foundation, με ειδική φόρμουλα που θα απορροφά την υπερβολική λιπαρότητα και έκκριση ιδρώτα , διατηρώντας το μακιγιάζ σου φρέσκο και αναλλοίωτο. Είτε υγρό, είτε σε μορφή πούδρας διάλεξε το σωστό foundation με ελαφριά υφή και δε θα χάσεις.

#2. Μολύβι και σκιά ματιών

Για να αποφύγεις το να λιώσει η σκιά ματιών ή το μολύβι ματιών, λόγω ζέστης, χρησιμοποίησε ιδανικά ένα μολύβι kohl ή απλά φόρεσε το κανονικό σου μολύβι και «κλείδωσε» το, εφαρμόζοντας πάνω στη γραμμή του σκιά ματιών (σε σκόνη) του ίδιου χρώματος. Φυσικά, μη ξεχνάς υπάρχει και η λύση της αδιάβροχης σκιάς ματιώμν.

#3. Ρουζ σε μορφή πούδρας

Μπορεί τα κρεμώδη ρουζ να είναι πιο ευχάριστα, όμως για μεγαλύτερη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες, χρησιμοποίησε ρουζ σε μορφή σκόνη, η οποία είναι επίσης ευκολοφόρετη.

#4. Πούδρα

Είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις τη λιπαρότητα και τον ιδρώτα με τον πιο εύκολο τρόπο. Μπορείς να επιλέξεις κάποια πούδρα με ελαφριά υφή- που δεν θα βαραίνει την επιδερμίδα σου- και να την εφαρμόσεις με ένα μεγάλο πινέλο.

#5. Προσοχή στην υπερβολή

Το άφησα για το τέλος γιατί το θεωρώ ίσως το πιο σημαντικό: έχε πάντα στο νου σου ότι: 1)είναι καλοκαίρι και όσο περισσότερο αφήνεις την επιδερμίδα σου να αναπνεύσει, τόσο το καλύτερο για αυτή 2) κάνει ζέστη και τα μαγουλάκια σου κοκκινίζουν φυσικά, οπότε χρησιμοποίησε με φειδώ το ρουζ σου 3) άσε το «βαρύ» μακιγιάζ για το «βαρύ» χειμώνα.