Το πιο εύκολο after sun spray για το σώμα και τα μαλλιά σας!

Βιβή Αγγελάκη
Το πιο εύκολο after sun spray για το σώμα και τα μαλλιά σας!

Με φυσικά υλικά...

Σίγουρα το αντηλιακό ήταν και θα είναι από τα must- have της καλοκαιρινής βαλίτσας μας. Όσο, όμως, κι αν προσέξαμε, η επιδερμίδα μας αλλά και τα μαλλιά μας, μετά την έκθεσή τους στον ήλιο, πάντοτε χρειάζονται μια extra ενυδάτωση και περιποίηση.

Αυτός είναι ο ρόλος του after sun: Να προστατεύει, να ανακουφίζει από την αίσθηση «τραβήγματος» στην επιδερμίδα μετά την έκθεσά της στον ήλιο, να την αφήνει δροσερή και να καταπραΰνει τυχόν κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Βρήκαμε, λοιπόν, μια super φυσική συνταγή που μπορεί να δώσει λύση και φυσικά να σας ανακουφίσει!

Θα χρειαστείτε:

1/4 φλιτζάνι χαμομήλι
1/4 του φλιτζανιού gel αλόης βέρα
4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Όσο για την προετοιμασία σε λίγα λεπτά είναι έτοιμο!

Πάρτε μια ποσότητα ζεστού νερού, όση χωράει σε ένα μικρό μπουκαλάκι βαποριζατερ και ρίξτε 2 σακουλάκια χαμομηλιού. Αφήστε το χαμομήλι να κρυώσει εντελώς και προσθέστε το gel της αλόης μαζί με τις λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας. Ανακατέψτε το μείγμα πολύ καλά και αδειάστε το στο μπουκαλάκι spary που έχετε. Στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο, για πιο δροσερό αποτέλεσμα. Είναι έτοιμο για χρήση!

Μπορείτε να ψεκάσετε στην ηλιοκαμμένη επιδερμίδα σας αλλά και τα μαλλιά σας για extra περιποίηση. Μην ξεχνάτε, εξάλλου, οτι η αλόη δρα κατά του φριζαρίσματος!