Δεν πάει ο νους σου: 4 λόγοι που προκαλούν καλοκαιρινή ακμή!

Βιβή Αγγελάκη
Δεν πάει ο νους σου: 4 λόγοι που προκαλούν καλοκαιρινή ακμή!

Διάβασε και θα καταλάβεις...

Αγαπάμε το καλοκαίρι, τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά σίγουρα από τα χειρότερά μας είναι τα σπυράκια, πόσο μάλλον η εμφάνιση καλοκαιρινής ακμής. Κι ενώ το χειμώνα μπορούμε εντέχνως να την κρύψουμε, το καλοκαίρι το πρόβλημα είναι πιο αισθητό και έντονο.

Αν νομίζεις, όμως, πως μόνο το DNA, ο ήλιος ή το θαλασσινό νερό είναι υπεύθυνα για την εμφάνισή της, κάνετε λάθος! Δες άλλους 4 παράγοντες- πραγματικά δεν πάει ο νους σου- που σύμφωνα με τους δερματολόγους, μπορούν να θεωρηθούν ένοχοι...

#1. Λάθος τύπο ή καθόλου αντηλιακό

Για το καθόλου αντηλιακό, η εξήγηση είναι πασιφανής, για το λάθος τύπο αντηλιακού οι δερματολόγοι επισημαίνουν τα εξής: « Όλοι ξέρουμε το πόσο σημαντικό είναι να φοράμε αντηλιακό σε τακτική βάση, αλλά πολλές φορές τα συστατικά τους φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας. Αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη ή επιρρεπής στην ακμή, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αφενός αντηλιακά ειδικά για ακνεϊκές επιδερμίδες, αφετέρου να αποφύγεις να χρησιμοποιείς αντηλιακά με ελαιώδη- λιπαρή σύσταση.

9abada59e0fa8136fc7504a5a3106907 b76d5

#2. Ζεστό ντους

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με ένα χαλαρωτικό, ζεστό ντουζ μετά από μια δύσκολη μέρα πόσο μάλλον μετά από μια ζεστή, καλοκαιρινή μέρα. Ωστόσο, αρκετοί δερματολόγοι τονίζουν «Το μπάνιο με ζεστό νερό ξηραίνει την επιδερμίδα- πολύ περισσότερο τώρα το καλοκαίρι- και μπορεί να επιδεινώσει την ακμή στο σώμα ή το πρόσωπό σου. Δοκίμασε να κάνεις ντουζ σε μια δροσερή θερμοκρασία, που θα είναι πιο ήπια για το δέρμα σου.

#3. Κακή επιλογή προϊόντων

«Επίσης,» συνεχίζουν οι δερματολόγοι, «δώσε προσοχή στα προϊόντα (και τα συστατικά τους) που απλώνεις στο σώμα σου. Ορισμένα έλαια που περιέχονται στα σαμπουάν, αφρόλουτρα ακόμη και στα conditioners μπορούν να εντείνουν την εμφάνιση ακμής στο σώμα, μιας και φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας.Οπότε δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των σωστών προϊόντων.»

3549c2f3414283ff3166430f1d45b900 a919e

#4. Στενά ρούχα και ιδρώτας

Είναι γεγονός πως τώρα το καλοκααίρι ιδρώνουμε πολύ περισσότερο απ' οτι το χειμώνα. Η έκκριση ιδρώτα όμως σε συνδυασμό με τα στενά ρούχα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ακμής ιδιαίτερα στην πλάτη ή στις περιοχές που τα ρούχα είναι πιο στενά. Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη πιο πολύ όταν μένουμε αρκετή ώρα ιδρωμένες.