Αποτρίχωση στο σπίτι: 5 tips που πρέπει να ξέρετε πριν ξεκινήσετε!

Βιβή Αγγελάκη
Αποτρίχωση στο σπίτι: 5 tips που πρέπει να ξέρετε πριν ξεκινήσετε!

Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας σωστά

Μπορεί το χειμώνα να μην ήταν αναγκαία να γίνεται σε τακτική βάση, αλλά τώρα, το καλοκαίρι, η αποτρίχωση είναι από τις beauty συνήθειες που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, μιας και χαρίζει ένα απαλό και λείο αποτέλεσμα στο σώμα μας! Αν μάλιστα, έχετε αποκλείσει το κλασικό ξυράφι ή δεν έχετε καταφύγει σε πιο μόνιμες μεθόδους αποτρίχωσης, τότε, αυτό το άρθρο θα σας υπενθυμίσει τα 5 tips που πρέπει να ξέρετε πριν ξεκινήσετε την «ιεροτελεστία» της αποτρίχωσης στο σπίτι!

#1. Ενυδάτωση: Το κλειδί της επιτυχίας

Κρατήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο, ξεκινώντας από «μέσα». Πίνετε άφθονο νερό για να κρατήσετε την επιδερμίδα σας αφενός λαμπερή, αφετέρου να κάνετε ευκολότερη την αφαίρεση των τριχών . Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή και αφυδατωμένη, οι τρίχες θα μπορούσαν να «κοπούν» στο επίπεδο του δέρματος, αντί να αφαιρεθούν εντελώς από τη ρίζα.

c44a56229243b946d09dafe774e3c6cd 46f92

#2. Το σωστό μήκος

Το μήκος των τριχών σας δεν θα πρέπει να ξεπερνά το μισό εκατοστό (τον κόκκο ενός ρυζιού), αλλιώς η αποτρίχωση με κερί θα γίνει μια πολύ οδηνηρή διαδικασία. Βέβαια, σε αντίθετη περίπτωση- αν δηλαδή το μήκος των τριχών είναι πολύ μικρό- τότε καλό θα ήταν να περιμένετε μερικές μέρες προκειμένου να αναπτυχθούν, διαφορετικά, δεν θα έχετε αποτελεσματικότητα! Κάθε 2-3 εβδομάδες υπολογίστε, περίπου.

#3. Απολέπιση

«Πριν ξεκινήσετε να κάνετε αποτρίχωση με κερί να κάνετε πάντα απολέπιση» λένε οι αισθητικοί. Δοκιμάστε, λοιπόν, να κάνετε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα, σε τακτική βάση και έως και δύο ημέρες πριν από την αποτρίχωση για να πετύχετε ένα σίγουρο και με διάρκεια αποτέλεσμα!

4c01ddb927bfac74baa129a3fc370d8c 7de88

#4. Αποτρίχωση μπικίνι

Εάν θέλετε να κάνετε αποτρίχωση με κερί στη γραμμή του μπικίνι σας και να μην πονέσετε τόσο πολύ ή να μην εμφανίσετε έντονο ερεθισμό στην περιοχή αυτή, υπολογίστε σωστά τις ημέρες! Αφήστε περιθώριο μερικές μέρες πριν ή μετά την περίοδό σας, προκειμένου η επιδερμίδα σας να είναι λιγότερο ευαίσθητη στον πόνο.

49be269c42dfd3bee217ec43cfef2284 df7a4

#5. Τι να μην πιείτε...

Αλκοόλ και καφές είναι στη black list με τα «ποτά» που δεν πρέπει να καταναλωθούν πριν την αποτρίχωση. Κι αυτό γιατί, το αλκοόλ αλλά και τα συστατικά που περιέχει ο καφές κάνουν την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη και τις τρίχες πιο δυνατές και δύσκολες στην αφαίρεσή τους!