Κάντο μόνη σου: Καθαριστικό προσώπου με υλικά από την κουζίνα σου!

Βιβή Αγγελάκη
Κάντο μόνη σου: Καθαριστικό προσώπου με υλικά από την κουζίνα σου!

Εύκολα και ανέξοδα!

Τι θα έλεγες απόψε να καθαρίσεις την επιδερμίδα του προσώπου σου με ένα καθαριστικό που θα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου και μάλιστα με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου; Εξάλλου, έχουμε πει πολλές φορές οτι η φύση μας δίνει τους «θαυματουργούς» συνδυασμούς φυσικών συστατικών, που μπορούν να δώσουν τη σωτήρια λύση στα περισσότερα beauty προβλήματά μας, εντελώς ανέξοδα!

Αν μάλιστα, η επιδερμίδα σου είναι ξηρή ή έχει την τάση να αφυδατώνεται εύκολα, τότε αυτό το φυσικό καθαριστικό με κύρια συστατικά το γιαούρτι και το μήλο είναι αυτό που χρειάζεσαι!

Θα χρειαστείς:

Μισό μήλο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Η προετοιμασία θα σου πάρει μερικά λεπτά. Αφού καθαρίσεις το μήλο και αφαιρέσεις τα κουκούτσια, βάλε το στο μπλέντερ (multi) και αλεσέ το, μέχρι να γίνει πουρές. Στη συνέχεια, ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και άρχισε να ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη, ομοιογενής πάστα. Το καθαριστικό είναι έτοιμο!

Εφάρμοσε την πάστα στην επιδερμίδα σου με καθαρά χέρια και κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ. Περίμενε για 5-10 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Στο τέλος, στέγνωσε το πρόσωπό σου με μια πετσέτα ταμποναριστά.


Το ελαιόλαδο θα ενυδατώσει την ξηρή επιδερμίδα σου και θα της δώσει πίσω τη χαμένη φυσική λάμψη της, ενώ το γιαούρτι, σε συνδυασμό με το μήλο, θα καταπραΰνουν, θα θρέψουν και θα διεισδύσουν στους πόρους καθαρίζοντας την επιδερμίδα σε βάθος.