Βρες το ρουζ που ταιριάζει ανάλογα με το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας σου!

Βιβή Αγγελάκη
Βρες το ρουζ που ταιριάζει ανάλογα με το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας σου!

Την επόμενη φορά θα ξέρεις...

Είναι από τα must-have καλλυντικά του γυναικείου νεσεσέρ και λίγες από εμάς το αποχωριζόμαστε από την καθημερινή μας beauty ρουτινα. Το ρουζ κάνει το πρόσωπό μας να φαίνεται πιο φρέσκο και λαμπερό, δίνοντας στα ζυγωματικά μας ένα χρώμα υγείας και ζωντάνιας.

Πηγαίνοντας να αγοράσεις, όμως, ένα ρουζ θα έχεις αντιληφθείς οτι υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές αποχρώσεις που σε κάνουν πολλές φορές να μπερδεύεσαι και να μην ξέρεις ποια είναι αυτή που ταιριάζει στο χρωματικό τόνο της επιδερμίδας σου. Εξάλλου, κάθε επιδερμίδαδεν έχει τις ίδιες ανάγκης κάλυψης.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, ποια είναι η σωστή απόχρωση ρουζ ανάλογα με την επιδερμίδα σου:

-Αν έχεις χλωμή επιδερμίδα

Τότε προτίμησε μια καθαρή, απαλή ροδακινί ή ροζ απόχρωση που θα χαρίσει στην επιδερμίδα σου μια φυσική λάμψη. Απόφυγε τα πολύ φωτεινά ή σκούρα χρώματα, που θα φαίνονται εντελώς αφύσικα πάνω στο πρόσωπό σου.

-Αν έχεις λευκή επιδερμίδα

Τότε προτίμησε τις πολύ ανοιχτές αποχρώσεις του ροζ ή ελαφρώς ροδακινί και γενικότερα τις ανοιχτές χρωματικά αποχρώσεις.

-Αν η επιδερμίδα σου είναι ανοιχτή προς μεσαίο χρωματικά τόνο (όπως αυτή της Jennifer Aniston)

Τότε προτίμησε τις τριανταφυλλένιες ροζ αποχρώσεις ή κάποιες πιο έντονες ροδακινί, που θα χαρίζουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Καλό είναι να αποφύγεις τα ουδέτερα χρωματικά ρουζ γιατί πιθανότατα να μην φαίνονται καθόλου στο πρόσωπό σου.

-Αν έχεις σταρένια επιδερμίδα (όπως αυτή της Jessica Alba)

Τότε προτίμησε τις πιο σκούρες ροζ ή ροδακινί αποχρώσεις. Επίσης, οι bronze- χρυσές αποχρώσεις θα φωτίσουν τα ζυγωματικά , δίνοντας ένα πιο ζεστό τόνο στην επιδερμίδα σου.

-Αν έχεις μαυρισμένη/ bronze

Οι έντονες χρωματικά αποχρώσεις του ροζ και οι χρυσές ιριδίζουσες αποχρώσεις θα φωτίσουν πραγματικά την επιδερμίδα, δίνοντάς της βάθος.

Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, η γνώμη του ειδικού make up artist είναι αυτή που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση!