Σημάδια από σπυράκια; Δύο πανεύκολες συνταγές με μέλι που θα τα εξαφανίσουν!

Βιβή Αγγελάκη
Σημάδια από σπυράκια; Δύο πανεύκολες συνταγές με μέλι που θα τα εξαφανίσουν!

Οικονομικές και εύκολες DIY συνταγές 

Το σπυράκι δεν γίνεται ενοχλητικό μόνο τη στιγμή που θα εμφανιστεί αλλά και τη στιγμή που θα "εξαφανιστεί". Τι θέλω να πω... Πως μπορεί πολλές φορές να έχουμε βρει τρόπους να απαλλαγούμε από αυτό (και να τα κάταφέρνουμε με μεγάληγ επιτυχία) , αλλά εξίσου πολλές φορές έχουμε βρεθεί αντιμέτωπες με ενοχλητικές ουλές- σημάδια που μένουν στην επιδερμίδα μας. Η φύση, όμως, έχει προνοήσει για όλα! Αυτή τη φορά, λοιπόν, το μέλι θα μας δώσει τη σωτήρια και πιο οικονομική λύση σε όλες αυτές τις περιπτώσεις που οι μικρές ουλές δεν έχουν επουλωθεί από μόνες τους, επαναφέροντας την επιδερμίδα μας στην αρχική της κατάσταση.

Χάρη στις αντιμικροβιακές ιδιότητες και αντιβακτηριακές ιδιότητές του,το μέλι καταπραΰνει την επιδερμίδα και καταπολεμά τις φλεγμονές, ενώ παράλληλα έχει σούπερ ενυδατική δράση και είναι ιδανικό ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.


Πάμε να δούμε, λοιπόν, 2 πανεύκολες συνταγές με μέλι που θα εξαφανίσουν τα σημάδια ή τις ουλές στο πρόσωπό μας!

meli akmh


Για την πρώτη θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
Λίγη ζάχαρη


Η προετοιμασία είναι πανεύκολη:
Ανακάτεψε το μέλι με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια πρόσθεσε μια πρέζα ζάχαρη. Εφάρμοσε το μείγμα πάνω στα σημάδια ή τις ουλές και άφησέ το να δράσει για μερικά λεπτά. Στο τέλος ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

fusikes suntages me meli

Για τη δεύτερη συνταγή θα χρειαστείς:

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας


Η προετοιμασία θα σου πάρει λιγότερο από 1 λεπτό:
Ανακάτεψε τα 2 υλικά και εφάρμοσε το μείγμα με μια μπατονέτα πάνω στα σημάδια του προσώπου σου. Άφησε για μερικά λεπτά και ξέπλυνε με κρύο νερό στο τέλος. Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία έως 3 φορές την ημέρα.