Κάντο μόνη σου: 3 πανεύκολες σπιτικές μάσκες με μέλι!

Βιβή Αγγελάκη
Κάντο μόνη σου: 3 πανεύκολες σπιτικές μάσκες με μέλι!

Εκτός από την υγεία μας, το μέλι είναι θαυματουργό και στη beauty ρουτίνα μας!

Είναι πολύ θρεπτικό και εκτός από τη διατροφή μας, μπορεί να ενταχθεί πολύ εύκολα στη beauty ρουτίνα μας, χαρίζοντάς μας τα πολλαπλά οφέλη του. Το μέλι δίνει την πολυπόθητη- και πιο οικονομική, θα συμπληρώσω- λύση σε πολλά μπιουτοπροβήματά μας όπως στην αφυδατωμένη επιδερμίδα μας, τις ενοχλητικές σκούρες κηλίδες, ακόμη και στο ανεπιθύμητο σπυράκι της τελευταίας στιγμής!


Δες, λοιπόν, 3 σπιτικές μάσκες με μέλι που είμαι σίγουρη πως θα σε ενυθουσιάσουν!


#1. Αν η επιδερμίδα σου είναι αφυδατωμένη!


Ειδικά τώρα το Χειμώνα, η επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Αν, λοιπόν, έχεις παρατηρήσει οτι αυτό που λείπει από την επιδερμίδα σου είναι η ενυδάτωση, τότε δεν έχεις παρά να ανακατέψεις πολύ καλά σε ένα μπολ 1 κουταλιά του γλυκου μέλι, 1 κουταλιά του γλυκού γάλα σε σκόνη και 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο. Άπλωσε τη μάσκα σε όλο σου το πρόσωπο και άφησέ τη για περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος ξέπλυνε με δροσερό νερό. Η επιδερμίδα σου θα είναι πιο λαμπερή και ενυδατωμένην από ποτέ.

700b13e88417bbed22f03c2a3f68ead6 L b6c4d


#2. Αν οι σκούρες κηλίδες σου δυσκολεύουν τη ζωή...


Εξαφάνισέ τις με μέλι! Πώς; Κάνε μια τέλεια μάσκα ανακατεύοντας πολύ καλά σε ένα μικρό μπολ 2 κουταλιές της σούπας μέλι με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου και άφησέ τη να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στο τέλος ξέβγαλε με χλιαρό νερό.


#3. Ανεπιθύμητο σπυράκι!


Το μέλι μπορεί να δράσει αποτελεσματικά ακόμη και στο πιο επίμονο, ανεπιθύμητο σπυράκι της τελευταίας στιγμής. Τι πρέπει να κάνεις; Απλά βάλε λίγο μέλι πάνω στην προβληματική περιοχή και άφησέ το για μισή ώρα. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις στο μέλι μια μικρή ποσότητα μοσχοκάρυδου- που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες- και να ακολουθήσεις την ίδια δαδικασία, εφαρμόζοντάς τη μάσκα τοπικά. Ξέπλυνε τη μάσκα με δροσερό νερό.