Αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου πιο λιπαρή τώρα το χειμώνα; Έχουμε τα "σωτήρια" tips

Βιβή Αγγελάκη
Αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου πιο λιπαρή τώρα το χειμώνα; Έχουμε τα "σωτήρια" tips

Ακολούθησέ τα ευθύς!

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, σίγουρα οι λέξεις «ανεπιθύμητη γυαλάδα» και σπυράκια σίγουρα δεν σου είναι καθόλου άγνωστες. Κι αν νόμιζες πως τώρα το χειμώνα τα πράγματα θα αλλάξουν και θα αποκτήσεις άλλο τύπο επιδερμίδας, τότε να ξέρεις πως τα «αγαθά κόποις κτώνται», το ίδιο και η τέλεια επιδερμίδα!


Ακολουθώντας τα παρακάτω tips, θα μπορέσεις να διατηρήσεις τη λιπαρή επιδερμίδα σου «υπό έλεγχο» και φυσικά να δείχνεις τέλεια ακόμη και τις πιο παγωμένες μέρες του χρόνου!

3aba10748848f33ded88d73bc2fb3b98 5278a

- Φόρα το πιο χοντρό κασκόλ σου
Ο αέρας, οι χαμηλές θερμοκρασίες των ημερών και η συχνή εναλλαγή ζεστού-κρύου είναι μερικοί από τους παράγοντες που δημιουργούν έντονη λιπαρότητα στην επιδερμίδα μας. Φορώντας ένα χοντρό κασκόλ γύρω από το λαιμό σου που να καλύπτει όμως, και ένα μεγάλο τμήμα του προσώπου σου, δημιουργείς ένα τεχνητό εμπόδιο που θα προστατέψει το πρόσωπό σου.


- Μη ξεχνάς να ΕΝΥΔΑΤΩΝΕΣΑΙ
Μπορεί να σου ακούγεται κάπως περίεργο, όμως, η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική και για εσένα που έχεις λιπαρή επιδερμίδα όλες τις εποχές!

c6e33216dca7b2d3b7a9bb5bfc9e1e57 be9d9


- Ενυδατώσου ΣΩΣΤΑ
Το κλειδί για τη σωστή ενυδάτωση είναι αναμφισβήτητα η επιλογή του σωστού προϊόντος. Επίλεξε προϊόντα ειδικά για λιπαρές επιδερμίδες χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, πως θα πρέπει να «φορτώνεις» την επιδερμίδα σου με βαριά προϊόντα κατά της ακμής και μόνο στην ιδέα ότι επειδή έχεις λιπαρή επιδερμίδα θα αποκτήσεις κάποια στιγμή σπυράκια...

b68017d729e202e347747b09d2a03d66 e12f3


- Πρόσεχε τι τρως
Ορισμένες τροφές, όπως τα γαλακτοκομικά (τυρί, γάλα, γιαούρτι...) ή με ζάχαρη, όταν καταναλώνονται σε υπερβολικό βαθμό (ναι, υπάρχουν οι φορές που όλες μας το παρακάνουμε) ευθύνονται για την έκκριση υπερβολικού σμήγματος. Και αυτό, αν και είναι κάτι που ισχύει όλες τις εποχές, ειδικά τώρα το χειμώνα, θαρρώ πως είμαστε πιο επιρρεπείς στις ατασθαλίες!