Κανέλα: Κάνε μόνη σου 2 αρωματικές φυσικές συνταγές ομορφιάς!

Βιβή Αγγελάκη
Κανέλα: Κάνε μόνη σου 2 αρωματικές φυσικές συνταγές ομορφιάς!

Για ακμή, φυσική απολέπιση και γρήγορη ανάπτυξη στα μαλλιά 

Η κανέλα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα μας μπαχαρικά, που μπορούμε να αναγνωρίσουμε αμέσως από το χαρακτηριστκό άρωμά τους. Εκτός, όμως, από την ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά μας, μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό πολλών συνταγών ομορφιάς που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα.


Πάμε να δούμε τρεις από αυτές:

aecafed672e654a495da98c0a5fce442 fe476


-Σημάδια από την ακμή- σπυράκια

Σε ένα μικρό μπολ πρόσθεσε 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μια κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακάτεψε πολύ καλά ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, άπλωσέ το με ένα ξυλάκι πάνω στην προβληματική περιοχή και άφησέ το για 5-10 λεπτά. Τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

483c81d10b060472f682870d7812eccd 32084


- Για μακριά μαλλιά

Το μέλι και η κανέλα είναι ένας super αποτελεσματικός συνδυασμός που λειτουργεί εξίσου καλά τόσο στο δέρμα όσο και στα μαλλιά, βοηθώντας στη γρήγορη ανάπτυξή τους! Ανάμειξε ίση ποσότητα σκόνης κανέλας και μέλι μαζί με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 αυγό. Ανακάτεψε πολύ καλά και η μάσκα είναι έτοιμη. Μπορείς να την αφήσεις στα μαλλιά σου για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια να την ξεπλύνεις.

Φυσικά, σε κάθε περίπτωση που κάνουμε μια diy συνταγή ομορφιάς, δοκιμάζουμε τη μάσκα σε μια μικρή περιοχή στο χέρι μας προκειμένου να σιγουρευτούμε οτι δεν θα έχουμε κάποια αλλεργική αντίδραση.