Καταπολέμησε την πιτυρίδα ενώ κοιμάσαι, με αυτές τις 3 φυσικές λύσεις!

Βιβή Αγγελάκη
Καταπολέμησε την πιτυρίδα ενώ κοιμάσαι, με αυτές τις 3 φυσικές λύσεις!

Πανεύκολες και άκρως φυσικές λύσεις με υλικά που έχουμε όλες στην κουζίνα μας

Η πιτυρίδα (σμηγματορροϊκή δερματίτιδα) είναι από τα πιο συχνά και ενοχλητικά προβλήματα- παθήσεις που αντιμετωπίζουμε άντρες- γυναίκες στο τριχωτό της κεφαλής μας και τις περισσότερες φορές ευθύνεται για τις στιγμές αμηχανίας που αισθανόμαστε μπροστά στη θέα των λευκών νιφάδων ή τη φαγούρα στο κεφάλι μας.


Εκτός από το συχνό λούσιμο με εξειδικευμένα προϊόντα ή αντίστοιχες θεραπείες, η φύση μπορεί να μας δώσει λύση στο πρόβλημα της πιτυρίδας με λίγα μόνο υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας, εντελώς ανέξοδα! Το καλύτερο; Αυτές τις πολύ απλές μάσκες μπορούμε να τις εφαρμόσουμε το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθούμε, στο τριχωτό της κεφαλής μας και σε λίγο χρονικό διάστημα να δούμε διαφορά!

7aa9d08e2173083db93e7b748769e432 9114e


- Το ξύδι ή το μηλόξυδο

Το ξύδι ή το μηλόξυδο μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από πιτυρίδα και να αναζωογονήσει τα μαλλιά σου μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις ίση ποσότητα μηλόξυδου (ή ξυδιού) με νερό. Εφάρμοσέ το στα μαλλιά σου είτε ως τελευταίο ξέβγαλμα (μετά το λούσιμο), είτε το βράδυ, πριν «πέσεις» για ύπνο.


- Η σούπερ μάσκα: Μπανάνα και Γιαούρτι

Ιδανική μάσκα αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά ή σγουρά, μιας και το γιαούρτι όχι μόνο τα κάνει πιο απαλά, αλλά προλαμβάνει και καταπολεμά δραστικά την πιτυρίδα. Πολτοποίησε μια ώριμη μπανάνα και ανακάτεψέ τη πολύ καλά με 1-2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι . Η μάσκα είναι έτοιμη! Άπλωσε ομοιόμορφα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σου (ιδίως στις ρίζες) κάνοντας λίγο μασάζ και φόρεσε ένα σκουφάκι για να μη λερώσεις το μαξιλάρι. Άφησε τη μάσκα όλο το βράδυ και το πρωί λούσου κανονικά.

bigstock banana yogurt and spoon 27479690 1f0b0

-Η θεραπεία με ελαιόλαδο

Αιώνες τώρα, το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει διάφορα προβλήματα είτε αφορούν την επιδερμίδα, είτε τα μαλλιά. Η πιτυρίδα είναι ένα από αυτά. Ρίξε περίπου 10 σταγόνες σε διάφορα σημεία στο τριχωτό της κεφαλής σου και κάνε μασάζ. Φόρεσε ένα σκουφάκι κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί ακολούθησε τη συνηθισμένη ρουτίνα στο λούσιμό σου.