Αγόρασες καινούργια κρέμα; Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις!

Βιβή Αγγελάκη
Αγόρασες καινούργια κρέμα; Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις!

Το μυστικό για να καταλάβεις αμέσως αν έχεις αλλεργία σε κάποια κρέμα

Αν είσαι από τα κορίτσια που ενθουσιάζονται όσο τίποτε άλλο με τις νέες beauty αφίξεις, και με το που «πέφτει» ένα προϊόν στα χέρια τους, πόσο μάλλον μία κρέμα-serum, παρατούν ό,τι έχουν να κάνουν την επόμενη ώρα και τρέχουν να το δοκιμάσουν χωρίς φόβο και πάθος στο πρόσωπό τους, τότε καλώς ήρθες στο club!


Για όλες εμάς, λοιπόν, τους «μπιουτοενθουσιώδεις τύπους», αυτό το άρθρο έρχεται να μας «συνετίσει» και να βάλει (για λίγο) φρένο στη συνήθεια που έχουμε να βάζουμε οποιοδήποτε προϊόν στο πρόσωπό μας, χωρίς να κάνουμε τις απαραίτητες δοκιμές πρώτα...

Vogue Paris June July 2012 Editorial Toni Garrn 3 36e46


Και όταν λέμε για έλεγχο και δοκιμές, δεν εννοούμε μελέτες σε πυρηνικά εργαστήρια αλλά για το λεγόμενο patch test (επιδερμικές δοκιμασίες)... Οι δερματολόγοι, λοιπόν, συνιστούν πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε δοκιμάζοντας μία νέα κρέμα είναι να την απλώσουμε όχι στο πρόσωπό μας, αλλά πίσω από τα αυτιά ή στο εσωτερικό του αγκώνα μας σε μικρές ποσότητες και στη συνέχεια να περιμένουμε 24 ώρες, ώστε να δούμε αν το νέο προϊόν έχει προκαλέσει τυχόν ερυθρότητα, φαγούρα ή ερεθισμό στην επιδερμίδα μας.

userinfopic 656 79be7


Και αυτό γιατί, ορισμένα συστατικά, όπως η ρετινόλη, γλυκολικό οξύ και υδροκινόνη (ένας λευκαντικός, φαρμακευτικός και καλλυντικός παράγοντας που χρησιμοποιείται για να φωτίσει τις σκούρες κηλίδες), υπάρχει περίπτωση να ερεθίσουν ακόμα και το φυσιολογικό τύπο επιδερμίδας (όχι λιπαρό ή ευαίσθητο).

How to apply eye cream 4977c


Επίσης, μην ξεχνάς πως το γεγονός πως δεν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα ή δεν είχες κάποια αλλεργική δερματική αντίδραση στο παρελθόν, δεν θα πρέπει να σε καθησυχάζει και να σε κάνει να πιστεύεις πως έχεις ανοσία ακόμη και στα πιο ισχυρά ενεργά συστατικά. «Τα πάντα είναι δυνατά. Οι άνθρωποι μπορούν να εμφανίσουν αλλεργίες σε όλα τα στάδια της ζωής τους» λέει ο δερματολόγος Howard Sobel.


Φυσικά, το patch test ισχύει σε οτιδήποτε νέο δοκιμάζεις στην επιδερμίδα σου, ακόμη και στις φυσικές συνταγές!