5+1 μύθοι που πιστεύεις ακόμη για τα μαλλιά σου!

Βιβή Αγγελάκη
5+1 μύθοι που πιστεύεις ακόμη για τα μαλλιά σου!

Τους καταρρίπτουμε!

Παντού υπάρχει ένας μύθος πόσο μάλλον στη beauty ρουτίνα μας και φυσικά όσο είσαι πιστή αναγνώστρια αυτής της στήλης, θα φροντίζουμε να τους καταρρίπτουμε και να σου μεταφέρουμε την πάσα αλήθεια...

#1. Τα λαδάκια βαραίνουν τα μαλλιά, πόσο μάλλον αν έχεις λιπαρά ή λεπτά!
Μπορεί από μόνη της η λέξη λάδι σε συνδυασμό με τα μαλλιά να σε παραπέμπει σε ένα άσχημο συνειρμό για τα μαλλιά σου, όμως, αυτό είναι μύθος! Φυσικά, δεν αναφερόμαστε στην περίπτωση α) του να εφαρμόζεις το λαδάκι μαλλιών στις ρίζες των μαλλιών σου ή στο τριχωτό της κεφαλής σου και β) της υπερβολικής ποσότητας . Τα λάδια μαλλιών ενυδατώνουν, θρέφουν και προστατεύουν τα μαλλιά από το φριζάρισμα και άλλους εξωτερικούς εχθρούς (όπως οι κακές κλιματολογικές συνθήκες) και χάρη στις ανάλαφρες συνθέσεις τους, δεν βαραίνουν την τρίχα, μιας και απορροφούνται άμεσα.

resize 02

Pure African Shea Oil: Το Damage Repair Treatment Oil από τη σειρά Damage Repair φτιάχνεται από Shea butter, τη βασική πηγή φυσικής κερατίνης χωρίς να βαραίνει ή να λαδώνει την τρίχα. Εφαρμόζεται σε ελαφρώς υγρά ή στεγνά μαλλιά και διεισδύει στη τρίχα, από τη ρίζα έως την άκρη για να την «θεραπεύσει» προκειμένου να είναι απαλά, λαμπερά και σωστά ενυδατωμένα τα μαλλιά μας. Εμπνευστής της σειράς είναι ο Mike Sabag, που είναι ο δημιουργός του "Morrocan oil" και μπορείς να το βρεις στα ράφια των κομμωτηρίων από την Ελληνική εταιρεία Hair Pro .


#2. Αν θέλεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν μην τα κόβεις καθόλου!
Το να αφήνεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν και να αρνείσαι κατηγορηματικά τα κουρέψεις, μάλλον θα επιδεινώσει το πρόβλημα των κατεστραμμένων άκρων σου και της ψαλίδας. Από την άλλη, είναι μύθος να πιστεύεις ότι με το να τα κόβεις τακτικά (π.χ κάθε 2-3 εβδομάδες) θα τα κάνει να μακρύνουν πιο γρήγορα! Ένα καλό timing είναι κάθε 8 εβδομάδες να κουρεύεις μερικά εκατοστά από τις ταλαιπωρημένες άκρες των μαλλιών σου προκειμένου αυτά να δείχνουν υγιή και λαμπερά.

giphy


#3. Η τριχόπτωση οφείλεται μόνο στην κληρονομικότητα
Είναι λάθος αν πιστεύεις πως η τριχόπτωση οφείλεται ΜΟΝΟ στο DNA που «δίχως άλλη επιλογή» κληρονόμησες από τη μαμά και το μπαμπά σου! Η τριχόπτωση οφείλεται τόσο σε ενδογενείς παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα αλλά και οι ορμονικές διαταραχές (π.χ στην περίοδο της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης), όσο και σε εξωγενείς παράγοντες, το άγχος σε καθημερινή βάση, η σωματική καταπόνηση, μια μη- ισορροπημένη και αυστηρή δίαιτα, η υπερβολική τριβή σε χτένισμα και βούρτσισμα, μια φαρμακευτική αγωγή, η αναιμία, το καθημερινό άγχος.

resize 01


Thickening Spray με Τεχνολογία PROTHICK (για Πυκνότητα και Κράτημα) από τη νέα σειρά NIOXIN 3D Styling που είναι δερματολογικά ελεγμένη και επιστημονικά σχεδιασμένη για να αυξάνει τη διάμετρο της τρίχας, προστατεύοντας την πυκνότητα των μαλλιών για πιο πλούσια looks. Πρόκειται για ένα σπρέι που προσθέτει όγκο, σχήμα και υφή για μαλλιά που δείχνουν πιο πυκνά, πιο πλούσια στην όψη. Γενικότερα, τα εξειδικευμένα προϊόντα της σειράς NIOXIN 3D Styling βοηθούν τα άτομα με αραίωση ή τα λεπτά μαλλιά, να διατηρήσουν την ελαστικότητα τους χωρίς να τα βαραίνουν.

iycdar l 610x610 tshirt model models modelstreet streetmodel hair tshirt style female fashion cool tildalindstam coolshirts


#4. Όσο πιο πολύ βουρτσίζεις τα μαλλιά σου, τόσο πιο λαμπερά και λεία γίνονται
Και σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να καταρρίψεις το μύθο που συχνά πυκνά άκουγες από το στόμα της γιαγιάς σου, πως όσο περισσότερο βουρτσίζεις τα μαλλιά σου, τόσο πιο λεία και απαλά γίνονται. Σίγουρα, το βούρτσισμα βοηθάει στο να διανέμονται ομοιόμορφα τα φυσικά έλαια που παράγονται στο τριχωτό της κεφαλής αλλά αυτό δε σημαίνει πως όσο πιο πολλές φορές το κάνεις, τόσο καλύτερο είναι για τα μαλλιά σου. Στην πραγματικότητα, το να βουρτσίζεις αρκετές φορές την ημέρα τα μαλλιά σου – πόσο μάλλον με όχι και τόσο ήπιο τρόπο- μπορεί να δημιουργήσει φριζάρισμα αλλά και φθορά σε βάθος χρόνου. Κι αν ψάχνεις για τη σωστή τεχνική... ξεκίνα από κάτω (τις άκρες) προς τα επάνω (ρίζες) !

m9990571 319674 la

Η Tangle Teezer Compact Styler Gold Rush είναι μια πρωτοποριακή βούρτσα μικρού μεγέθους, η οποία ξεμπερδεύει τα μαλλιά και απομακρύνει εύκολα και ανώδυνα τους κόμπους, χωρίς να τους τραβά ή να τους μπλέκει περισσότερο με το βούρτσισμα. Τα δόντια της, χάρη στον μοναδικό τους σχεδιασμό, είναι εύκαμπτα και λυγίζουν γλιστρώντας πάνω στα μαλλιά, χωρίς να προκαλούν φθορά ή να σπάνε την τρίχα. Η τεχνολογία της, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, κάνει τα μαλλιά σας λαμπερά και φρεσκάρει το χτένισμά σας όπου και να είστε. Θα τη βρεις στα Sephora.

z 3496f92b


#5. Όλα τα σαμπουάν και γενικότερα οι σειρές περιποίησης λειτουργούν το ίδιο!
Λάθος! Στην ίδια λογική όλες οι κρέμες ημέρας θα πρέπει να είναι ίδιες ή αντίστοιχα όλα τα κόκκινα κραγιόν! Κι όμως υπάρχει διαφορά και μάλιστα μεγάλη από τη μία σειρά περιποίησης στην άλλη. Με βάση την κάθε ανάγκη που έχεις για τα μαλλιά σου, θα πρέπει να ψάξεις (και αν θέλεις με τη βοήθεια κάποιου ειδικού), το προϊόν/ σειρά θεραπείας που σου ταιριάζει!

KERASTASE NUTRITIVE SET GIA CHONTRA MALLIA SAMPOUAN MASKA zoom

Η συλλογή Nutritive της Kérastase, μια σειρά θρεπτικών προϊόντων περιποίησης που σχεδιάστηκε για να κάνει τα μαλλιά ελαστικά και ακαταμάχητα στο άγγιγμα, στοχεύει την αιτία των συμπτωμάτων των ξηρών μαλλιών με ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για τρία επίπεδα ξηρότητας. Μια επαγγελματική διάγνωση στο κομμωτήριο διαπιστώνει τις ανάγκες των μαλλιών, για να προσδιορίζει το επίπεδο ξηρότητας (ελαφρώς ξηρά έως ξηρά και πολύ ξηρά μαλλιά) και να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία. Με βάση αυτή τη διάγνωση επιλέγεται ένα κατάλληλο πρόγραμμα Nutritive 3 απλών βημάτων για το σπίτι, ώστε τα μαλλιά θα συνεχίσουν να θρέφονται για πολλές εβδομάδες.


#6. Όσο πιο συχνά λούζεσαι, τόσο πιο υγιή είναι τα μαλλιά σου
Όταν λούζεσαι κάθε μέρα, στο τριχωτό της κεφαλής παράγεται περισσότερο σμήγμα από το κανονικό και τα μαλλιά σου γίνονται ακόμη πιο λιπαρά. Κάθε δύο ή τρεις μέρες είναι ένα καλό timing!

shampoo ingredients hair