3 DIY θεραπείες για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά του καλοκαιριού

Βιβή Αγγελάκη
3 DIY θεραπείες για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά του καλοκαιριού

Ανέξοδα και φυσικά!

Οι διακοπές σου μπορεί να τελείωσαν, όμως σε κάθε περίπτωση, η καλοκαιρινή φθορά των μαλλιών σου έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο (για να μην πούμε από τον Ιούνιο)... Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να ξεκινήσεις την επανόρθωση; Μην το σκέφτεσαι, ναι ήρθε αυτή η ώρα και είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αναζωογονήσεις τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά με πράγματα που έχεις... στην κουζίνα σου!

1. Μαγιονέζα η θαυματουργή

Hair Treatment


Αν έχεις δοκιμάσει τη μάσκα με μαγιονέζα χαμογέλασες σίγουρα πλατιά γιατί ξέρεις... Αν δεν την έχεις δοκιμάσει, ετοιμάσου να ενθουσιαστείς. Βάλε άφθονη ποσότητα μαγιονέζας στα μαλλιά σου, τύλιξέ τα με διαφανή μεμβράνη, κλείσε τη μύτη και περίμενε όσο αντέξεις. Η μαγιονέζα περιέχει λάδι, ξύδι και αυγό, δηλαδή ό,τι χρειάζονται τα μαλλιά για να γίνουν απαλά, λαμπερά και υγιή. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το καλό λούσιμο μετά και η επιλογή της μαγιονέζας. Για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δεν πρέπει να πάρεις light μαγιονέζα αλλά πλήρη! Όσο για τη μυρωδιά... μην πτοείσαι. Για την ακρίβεια, μην την σκέφτεσαι καθόλου. Το αποτέλεσμα στα μαλλιά σου θα είναι τόσο εντυπωσιακό, που αξίζει τον κόπο!

2. Μπανάνα και μέλι yum!

banaan


Ό,τι περισσέψει από αυτή τη μάσκα μπορείς να το απλώσεις και στο ψωμί σου ή να το φας με γιαούρτι αλλά... στο θέμα μας. Λιώσε μια μεγάλη μπανάνα (ή δύο αν έχεις πολύ μακριά μαλλιά) στο μπλέντερ και ρίξε μαζί της 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Εφάρμοσε το μείγμα στα μαλλιά σου και περίμενε λίγη ώρα. Λούσου κανονικά με σαμπουάν και conditioner και απόλαυσε τα πιο απαλά μαλλιά που είχες ποτέ. Η συγκεκριμένη μάσκα είναι μάλιστα ιδανική για όσες έχουν πολύ λεπτά μαλλιά χωρίς όγκο, αφού η μπανάνα περιέχει ποτάσσιο κι έτσι θρέφει τα μαλλιά χωρίς να τα επιβαρύνει.

3. Ελαιόλαδο το ευεργετικό

OLIVE oil for hair 650x365


Τώρα αναφερόμαστε στο προφανές, στο καλύτερο από όλα τα υλικά για τη θρέψη των μαλλιών. Το ελαιόλαδο είναι ένας θησαυρός και κάνει θαύματα αλλά για να το εκμεταλλευτείς στο 100% πρέπει να κάνεις μια μικρή προετοιμασία... πολύ μικρή. Για να κάνει τα μαγικά του το ελαιόλαδο πρέπει να το βάλεις στα μαλλιά σου ζεστό (όχι καυτό) κι έτσι πρέπει να το ζεστάνεις πριν το εφαρμόσεις. Επίσης, για να δράσει καλύτερα, πρέπει να τυλίξεις τα λαδωμένα μαλλιά σου με μια διαφανή μεμβράνη και μετά με μια πετσέτα για να διατηρηθεί η θερμότητα. Μπορείς να το αφήσεις όσο θέλεις και αν έχεις ΠΟΛΥ ταλαιπωρημένα μαλλιά ίσως πρέπει να το αφήσεις όλο το βράδυ. Για να το αφαιρέσεις λούζεσαι κανονικά.

Και οι τρεις θεραπείες είναι σχεδόν ανέξοδες και τα αποτελέσματά τους στα μαλλιά σου θα σε ενθουσιάσουν όμως μην επαναπαύεσαι. Μετά το καλοκαίρι προσπάθησε να αποφύγεις το υπερβολικό styling, φρόντισε να βάζεις μάσκα μαλλιών τακτικά και μην το αναβάλλεις άλλο... κόψε λίγο τις άκρες, ήρθε η ώρα!

maskes malliwn