3 πρακτικά tips για να περιποιείσαι σωστά τα σγουρά μαλλιά σου!

Τι πρέπει να προσέξεις στην καθημερινή περιποίησή τους...

Αν έχεις σγουρά μαλλιά, σίγουρα θα ξέρεις πως εκτός  από τα εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης, υπάρχουν αρκετά πρακτικά tips που μπορούν να κάνουν τον καθημερινό αγώνα σου για να τα τιθασσεύσεις ακόμη πιο εύκολο!

Παρακάτω θα βρεις 3 από αυτά!

 

#1. Το μυστικό που κρύβει η πετσέτα

df2b3cd14ba6

Το να τρίβεις τα μαλλιά σου με μία τραχιά πετσέτα και αρκετά βίαια προκειμένου να στεγνώσουν πιο γρήγορα... μάλλον θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένεις (aka θα καταστρέψει τις φυσικές σου μπούκλες και θα τις κάνει πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα)! Μία πετσέτα με μικροΐνες είναι η καλύτερη λύση, ενώ το βαμβακερό T-shirt είναι η καλύτερη εναλλακτική που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

#2. Η σωστή χρήση της φυσούνας

landscape 1430404996 upload 12
Η φυσούνα είναι από τους απαραίτητους συμμάχους σου αν έχεις σγουρά μαλλιά και θέλεις να τα στεγνώσεις! Πώς όμως, θα πρέπει να τη χρησιμοποιείς; Κατ’ αρχάς, ψέκασε με μία λάκ για απαλό κράτημα, προκειμένου να προστατέψεις τα μαλλιά σου από το φριζάρισμα. Μετά χρησιμοποίησε τη φυσούνα, περνώντας τα μαλλιά σου και βάζοντας το χέρι σου από πάνω προκειμένου να ελέγχεις τη θερμοκρασία (για παράδειγμα όταν είναι αρκετά υψηλή). Μόλις τα μαλλιά σου στεγνώσουν εντελώς, γύρισε το σεσουάρ σου στη λειτουργία του κρύου αέρα για να προσθέσεις ακόμη μεγαλύτερη λάμψη!

#3. Γιατί πρέπει να κοιμάσαι πιάνοντας τα μαλλιά σου σε ένα ψηλό κότσο

rexfeatures 1806173ba
Τα waves έχουν την τάση να «πέφτουν» σε όγκο μετά από 8 ώρες. Μπορείς να «σώσεις» τη ζωντάνια τους, πιάνοντας τα μαλλιά σου σε ένα ψηλό, χαλαρό κότσο (topknot) στην κορυφή του κεφαλιού σου λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Απόφυγε να περνάς τα δάχτυλά σου ανάμεσα στα μαλλιά σου και γενικότερα να τα πειράζεις συνεχώς. Το μόνο λοιπόν, που έχεις να κάνεις είναι να τα κάνεις twist και να τα πιάσεις ψηλά με τσιμπιδάκια. Το πρωί θα είναι ξανά με όγκο!

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ