7 φανταστικοί τρόποι για να εντάξεις τη μαγειρική σόδα στις beauty συνήθειες σου

7 φανταστικοί τρόποι για να εντάξεις τη μαγειρική σόδα στις beauty συνήθειες σου

Δεν πάει το μυαλό σου

Αν μέχρι σήμερα πίστευες ότι η σόδα σου χρησιμεύει μόνο στο φαγητό, ή στο να καθαρίσεις τον φούρνο, την κουζίνα και το μπάνιο σου από τη υγρασία, τότε κάνεις μεγάλο λάθος. Εμείς ψάξαμε και σου βρήκαμε 7 απίστευτους τρόπους να τη χρησιμοποιήσεις –από εδώ και πέρα στις beauty συνήθειες σου.

Δεν θα πιστεύεις τι μπορείς να κάνεις!

5024ddf9843beafe6f0a5435a828113e

#1. Να πλύνεις τα χέρια σου
Πολλές φορές το απλό σαπούνι δεν βοηθάει και πολύ όταν θες να πλύνεις τα χέρια σου έχοντας πιάσει κάτι πολύ λιπαρό. Η μαγειρική σόδα, μπορεί πραγματικά νασε βοηθήσει. Ρίξε λίγη σκόνη στα χέρια σου και ανακάτεψε το με νερό για να τα καθαρίσεις.

#2. Dry Shampoo
Δημιούργησε το δικό σου dry shampoo! Πώς; Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα στις ρίζες των μαλλιών σου και κάνε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί η λιπαρότητα. Αν τα μαλλιά σου είναι πιο σκούρα, μπορείς να προσθέσεις και μία κουταλιά κακάο για να αποφύγεις την «ασπρίλα».

4496040edf0dc2795263f88cc511d330

#3. Φυσικό αποσμητικό
Εάν ψάχνεις ένα φυσικό αποσμητικό, τότε μπορείς απλά να πας στην κουζίνα σου και να ανοίξεις το ντουλάπι σου. Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα με νερό για να δημιουργήσεις ένα αποσμητικό μείγμα. Εάν θέλεις υπάρχουν και πιο πολύπλοκες συνταγές, στις οποίες μπορείς να πρσθέσεις αιθέρια έλαια κ.ο.κ.

#4. Βοηθάει στη λεύκανση των δοντιών
Ο πλέον γνωστός τρόπος χρήσης της σόδας είναι στη λεύκανση των δοντιών. Αυτό το φυσικό απολεπιστικό μείγμα σε βοηθάει στην εξαφάνιση των κηλίδων του καφέ, του κόκκινου κρασιού και του καπνίσματος. Ενώ μπορείς πραγματικά να ενισχύσεις αν βάλεις οξυζενέ. Θυμήσου όμως, πως το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο.

1668c54ea7efbadd3612ca47959d6aad

#5. Scrub για το πρόσωπο
Οι ιδιότητες της σόδας την καθιστούν ένα φυσικό και εύκολο απολεπιστικό προιόν. Πρόσθεσε τρία μέρη σόδα και ένα μέρος νερό, φτιάξε ένα μείγμα, χρησιμοποίησε το για να πλύνεις το προσωπό σου και μετά φυσικά το ξεπλένεις.

#6. Απολεπιστικό ποδιών
Βοηθά τους κάλους να μαλακώσουν και ανακουφίζει από τη φαγούρα στα πέλματα αλλά και τα νεκρά κύτταρα.

cea1361998f441f5ab0478f77f1bb758

#7. Καθαριστικό για τις βούρτσες σου
Ξέρουμε, πως το κόλπο που χρησιμοποιείς για να πλύνεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου είναι να χρησιμοποιήσεις σαπούνι με λάδι. Τώρα μαθαίνεις ένα ακόμη μυστικό και αυτό είναι η σόδα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βουτήξεις τα πινέλα σου σε ένα μπολ με ζεστό νερό και λίγα κουταλάκια του γλυκού σόδα. Αυτό είναι ένα επίσης καλό κόλπο τόσο για τις οδοντόβουρτσες, όσο και για τις βούρτσες και χτένες των μαλλιών σου.