Τα top 3 λάθη που κάνουμε οι περισσότερες όταν βγάζουμε τα φρύδια μας!

Βιβή Αγγελάκη
Τα top 3 λάθη που κάνουμε οι περισσότερες όταν βγάζουμε τα φρύδια μας!

Τώρα πλέον ξέρεις...

Το κεφάλαιο φρύδια είναι ένα πονεμένο κεφάλαιο στη beauty ζωή κάθε γυναίκας. Όλες μας έχουμε να διηγηθούμε αυτή την ιστορία, όταν πριν από χρόνια πέσαμε θύματα του υπερβολικού ζήλου μας στην προσπάθεια μας να πετύχουμε ένα άψογο αποτέλεσμα. Κάποιες μάθαμε, κάποιες εμπιστευόμαστε πλέον ειδικούς, κάποιες συνεχίζουμε να κάνουμε ασυνείδητα λάθη...

Συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε τα τρία πιο σημαντικά από αυτά!


- Μεγεθυντικός καθρέφτης

landscape 1436208518 eyebrow plucking old fashioned vintae

Εκτός από το τσιμπιδάκι, ο μεγεθυντικός καθρέφτης είναι από τα βασικά εργαλεία στην επιχείρηση «βγάζω μόνη τα φρύδια μου» και ταυτόχρονα ένα από τα πιο μοιραία λάθη που οι περισσότερες κάνουμε άθελά μας... Αυτό συμβαίνει γιατί κρατώντας το μεγεθυντικό φακό πολύ κοντά στο πρόσωπό μας και ιδιαίτερα στα φρύδια μας, παρατηρούμε α) ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια- τριχούλα (που μεταφράζεται στο ότι αρχίζουμε να μαδάμε τα φρύδια μας περισσότερο απ’ όσο πρέπει) β) δεν βλέπουμε την πραγματική εικόνα των φρυδιών μας. Δηλαδή, τα βλέπουμε πιο γεμάτα και αυτό αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε ακάθεκτες το βάναυσο έργο μας.

- Κάθε μέρα

woman plucking eyebrows 700x700 0

Ναι, οκ, μπορεί να έχουμε εμμονή με τα τέλεια φρύδια, όμως αυτός δεν είναι πειστικός λόγος να κάνουμε το τσιμπιδάκι προέκταση του χεριού μας και να τα βγάζουμε κάθε μέρα και από λίγο! Το να αφαιρούμε λίγες, αντιαισθητικές- για εμάς τουλάχιστον- τριχούλες κάθε μέρα μπορεί να αλλοιώσει το σχήμα τους και να τα κάνει να φαίνονται αντιαισθητικά (aka κακομαδημένα) με τον καιρό. Η καλύτερη λύση- το προσωπικό μας στοίχημα; Να τα αφήνουμε να μεγαλώνουν φυσικά και να μην τα πειράζουμε για τουλάχιστον 10 μέρες, ώστε να αναπτυχθούν σωστά!

- Χωρίς όριο

f6938b50 8a56 0133 981a 0a6c20e5e327

Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι και αυτή η σοφή ρήση εκτός όλων των άλλων, αποκτά νόημα και στα φρύδια μας! Γιατί χωρίς μέτρο το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί καταστροφικό. Αρχικά, όριο όσο αφορά το trimming και έπειτα όσο αφορά το μήκος- άκρες των φρυδιών μας. Τα κοντά σε μήκος φρύδια μπορεί να επηρεάσουν ολόκληρη την εικόνα του προσώπου μας προς το χειρότερο και να δείχνουν άκομψα. Τι κάνουμε; Με οδηγό μας το μολύβι βρίσκουμε τα όριά τους , τα οποία όπως τονίζουν οι ειδικοί «θα πρέπει να ξεκινούν αμέσως πάνω από την εσωτερική κόγχη του ματιού και να καταλήγουν σε ένα σημείο που θα σχηματίζει γωνία 45 μοιρών από την εξωτερική γωνία του ματιού σου»!