4 εντελώς φυσικοί τρόποι να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα!

Βιβή Αγγελάκη
4 εντελώς φυσικοί τρόποι να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα!

Εντελώς φυσικά και ανέξοδα

Τα μακριά μαλλιά είναι χαρακτηριστικό θηλυκότητας και γοητείας και αυτό είναι κάτι που δύσκολα αμφισβητείται... Κι αν ψάχνεις συμμάχους στον αγώνα «πώς θα μακρύνω τα μαλλιά μου μέχρι τα Χριστούγεννα» μόλις τους βρήκες!

Παρακάτω λοιπόν, θα δεις 4 εντελώς φυσικούς τρόπους για να αποκτήσεις μακριά μαλλιά αλλά και την τέλεια εναλλακτική σε περίπτωση που η διατροφή σου δεν είναι ισορροπημένη...

54988589e0bcd hbz oct 2012 straight hair 11

1. Μασάζ με δεντρολίβανο στο τριχωτό της κεφαλής

Μπορεί πολλές φορές να επενδύουμε χρόνο και χρήματα σε προϊόντα που αφορούν τις άκρες των μαλλιών μας, όμως, πολλές φορές ξεχνάμε άθελά μας, από πού ξεκινά η ανάπτυξή τους, aka τριχωτό της κεφαλής. Ένας από τους πιο εύκολους και φυσικούς τρόπους για να την ενισχύσουμε είναι να κάνουμε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών μας χρησιμοποιώντας παράλληλα έλαιο δεντρολίβανου. Πρόκειται για ένα από τα πιο θρεπτικά συστατικά- έλαια της φύσης, που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ σε συνδυασμό με το μασάζ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία (αυξάνει τη ροή του αίματος), δυναμώνει τις ρίζες και βοηθά τα θρεπτικά συστατικά να απορροφηθούν πιο εύκολα από τους θύλακες της τρίχας. Αποτέλεσμα; Τα μαλλιά μακραίνουν πιο γρήγορα! Πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις;

Απλά πρόσθεσε μερικές σταγόνες στο σαμπουάν ή χρησιμοποίησέ το απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας μασάζ. Εναλλακτικά, αραίωσε μία ποσότητα με κάποιο άλλο έλαιο, όπως ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας .

tumblr mtudc1qXsN1qcqxy5o1 1280

2. Η θαυματουργή μάσκα με κρόκο αυγού

Αν αισθάνεσαι πως τα μαλλιά σου σπάνε πολύ εύκολα ή εμφανίζουν ψαλίδα, τότε μία μάσκα με κρόκο αυγού θα λειτουργήσει «σωτήρια». Τα αυγά περιέχουν λεκιθίνη και πρωτεΐνες, οι οποίες ενισχύουν, θρέφουν και τονώνουν τα μαλλιά. Επίσης, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε θείο, μίας μάσκα με αυγά μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στο ενοχλητικό πρόβλημα της πιτυρίδας. Πώς θα κάνεις τη μάσκα;

Ανάμειξε δύο αυγά με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Εάν το μείγμα είναι αρκετά πηχτό και κολλώδες και σε ενοχλεί, μπορείς να προσθέσεις μισό φλιτζάνι νερό για να το αραιώσεις. Άπλωσε τη μάσκα κατευθείαν σε ξηρά, στεγνά και καλοχτενισμένα μαλλιά και άφησέ τη για περίπου τριάντα λεπτά. Στη συνέχεια, λούσου ως συνήθως χρησιμοποιώντας σαμπουάν και conditioner.

e86766ba68097b147b8db35e8dcf93cb

3. Gel αλόης

Πολλές φορές θα έχεις διαβάσει από αυτή εδώ τη στήλη για τις θαυματουργές ιδιότητες της αλόης στη beauty ρουτίνα μας. Αυτή τη φορά, όμως, θα κάνουμε focus στα μαλλιά μας και στο πώς θα τα κάνουμε να μακρύνουν πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας απλά την αλόη!

Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις απευθείας το gel στα μαλλιά ή να το αναμείξεις πολύ καλά με νερό στην ίδια ποσότητα. Μπορείς να εφαρμόσεις το μείγμα στα μαλλιά σου –κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής- και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το αφήσεις να δράσει για 30 λεπτά.

dfgsadfg

Εναλλακτικά μπορείς να εντάξεις στη ρουτίνα σου ένα σαμπουάν με Αλόη και Δίκταμο για κανονικά μαλλιά από την Κορρές: Mε εκχυλισματα απο δικταμο, ματζουρανα και τσαι του βουνου βιολογικης καλλιεργειας απο την Κρητη. Η Αλόη, πλούσια σε πρωτεΐνες και αμινοξέα, ενυδατώνει τα μαλλιά αυξάνοντας την ελαστικότητα τους ενώ το Δίκταμο γνωστό για την ήπια αντισηπτική του δράση, ενισχύει την ισορροπία του τριχωτού.

Q5N4y6P

4. Καστορέλαιο το θαυματουργό

To καστορέλαιο είναι ο αφανής ήρωας των μαλλιών μας! Εκτός από τις αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του, το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να απορροφηθούν από τα λέπια της τρίχας άμεσα, διατηρώντας τα κατάλληλα επίπεδα υγρασίας. Πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις;

Κάνε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σου με καστορέλαιο για περίπου 15 λεπτά, αφού πρώτα το ζεστάνεις, προκειμένου να προωθήσεις την ανάπτυξη των νέων τριχών. Στο τέλος λούσου ως συνήθως. Τα μαλλιά σου θα δεις αμέσως να είναι πιο απαλά και λεία.

20151029125025 macrovita kastorelaio 100ml

MACROVITA Castor Oil: Τρέφει και μακραίνει τα μαλλιά, καταπολεμά την ψαλίδα και την ξηροδερμία, ενώ παράλληλα, ενισχύει τα αραιά και αδύναμα φρύδια και δυναμώνει τις βλεφαρίδες.


Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάς πως η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών. Κι αν ψάχνεις για την πιο γρήγορη αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική λύση για να μακρύνουν τα μαλλιά σου, τότε δεν έχεις παρά να πεις το μεγάλο «ναι» σε ένα συμπλήρωμα διατροφής, που συγκεντρώνει τις τρεις βασικές πρωτεΐνες ομορφιάς: Το κολλαγόνο, την ελαστίνη και την κερατίνη, όπως το BioSil®.

hjegfuwegyf


Τόνωσε, λοιπόν, τον οργανισμό σου τον χειμώνα με δύο κάψουλες ή αλλιώς δέκα σταγόνες BioSil® την ημέρα!