Μαύροι κύκλοι; 5 τρόποι να απαλλαγείς χωρίς μακιγιάζ!

Βιβή Αγγελάκη
Μαύροι κύκλοι; 5 τρόποι να απαλλαγείς χωρίς μακιγιάζ!

Ναι, μπορείς να τα καταφέρεις κάνοντας μικρές αλλαγές...

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το concealer είναι από τα πολυτιμότερα- όχι τόσο σε αξία όσο σε αναγκαιότητα- beauty προϊόντα του νεσεσέρ μας, μιας και με μία μόνο κίνηση μπορεί να φωτίσει αλλά και να «σβήσει» κάθε ατέλεια στο πρόσωπό μας. Παρόλα αυτά, η κάλυψή του είναι προσωρινή, μιας και το πρόβλημα (aka μαύροι κύκλοι) συνεχίζουν να παραμένουν εκεί.

Εκτός από τις δύο προφανείς απαντήσεις (το μακιγιάζ- concealer και ο οκτάωρος ύπνος) βρήκαμε μερικά μικρά αλλά πολύ πρακτικά beauty tips που θα μειώσουν σταδιακά το πρόβλημα, κάνοντας ο βλέμμα μας να δείχνει ξεκούραστο και νεανικό!

19b0ac0de51e56c5493b617424e0bf65

- Ναι στο νερό!
Όσο λιγότερο νερό πίνεις σε καθημερινή βάση, τόσο πιο πολύ κινδυνεύεις να αφυδατωθείς, άρα και να κάνεις τους μαύρους κύκλους σου ακόμη πιο έντονους. Γιατί αφυδάτωση και μαύροι κύκλοι πάνε μαζί. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πίνεις τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, προκειμένου η επιδερμίδα σου να είναι ενυδατωμένη και λαμπερή.

via GIPHY

- Περιόρισε τις κακές συνήθειες!
Αλάτι, αλκοόλ και κάπνισμα: Είναι από τους μεγαλύτερους εχθρούς που προκαλούν οίδημα στη επιδερμίδα και συμβάλλουν στην απώλεια νερού. Και νερό, όπως ξαναείπαμε σημαίνει ενυδάτωση!

via GIPHY

- Η ώρα του ειδικού...
Όπως και στα φάρμακα, έτσι και στον beauty κόσμο υπάρχει ένα εξειδικευμένο προϊόν για κάθε σου ανάγκη. Για τα μάτια (aka μαύροι κύκλοι, πρήξιμο, σακούλες) υπάρχουν οι ειδικά σχεδιασμένες για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών κρέμες που χαρίζουν extra ενυδάτωση. Extra tip: Διατήρησέ τες στο ψυγείο για πιο άμεσα αποτελέσματα.

queen 01

1. Estee Lauder New Dimension Firm&Fill Eye System τονώνει, συσφίγγει και λειαίνει την επιδερμίδα σε 2 φάσεις. Η ελαφριά σύνθεση της σε συνδυασμό και με το κολλαγόνο προσφέρει σύσφιξη και ανόρθωση στη περιοχή των ματιών, κάνοντας το βλέμμα πιο λαμπερό και νεανικό.
2. Clinique Pep-Start Eye Cream περιλαμβάνει ένα μίγμα από 7 pep-τίδια που βοηθούν να διατηρηθεί το κολλαγόνο που απειλείται από το καθημερινό άγχος, την κούραση και την έλλειψη ύπνου – τα σημάδια μιας έντονης ζωής- και ένα συνδυασμό καταπραϋντικών και αναζωογονητικών συστατικών (όπως η καφεΐνη, η μελάσα) που βοηθούν την περιοχή των ματιών να παραμείνει ήρεμη και ισορροπημένη για να αντιμετωπίσει τα πάντα.
3. Αντιρυτιδική & Συσφιγκτική Κρέμα Ματιών Korres με Καστανιά Αρκαδική μειώνει τις ρυτίδες, το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Εμπλουτισμένη με το καινοτόμο μόριο Active HALupeol* και εκχυλίσματα Αρκαδικής Καστανιάς, προστατεύει βασικά δομικά συστατικά του δέρματος όπως κολλαγόνο και γλυκοπρωτεΐνες, ενισχύοντας τη συνοχή, τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητα της επιδερμίδας.
4. Nuxe Nuxellence για την περιοχή των ματιών επαναφέρει τη νεανικότητα, χαρίζει λάμψη και ομοιογένεια, απαλύνοντας τις λεπτές γραμμές και τους μαύρους κύκλους. Με φυτικές χρωστικές που προσαρμόζονται σε κάθε χρωματικό τόνο επιδερμίδας και με απλικατέρ μασάζ, που με τη σειρά του αυξάνει τη μικροκυκλοφορία, αποσυμφορεί & δροσίζει την περιοχή των ματιών, ενώ παράλληλα, επαναφέρει τη λάμψη και τη νεανικότητα της επιδερμίδας με άμεσα ορατά αποτελέσματα.
5. Lancôme Génifique Yeux Youth Activating Eye Cream Gel αφήνει το περίγραμμα των ματιών απαλό και μειώνει τους μαύρους κύκλους, τα σημάδια της κούρασης. Παράλληλα, κάνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες εξαφανίζονται. Η περιοχή των ματιών εμφανίζεται φωτεινότερη και επανακτά τη νεανική της όψη σε λίγες μόνο ημέρες.

- Κάνε μασάζ
Μία φορά την ημέρα, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου ασκώντας απαλά πίεση με κυκλικές κινήσεις, προκειμενου να τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος σε αυτή την περιοχή. Ακόμη μπορείς να επενδύσεις σε ένα gadget για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

via GIPHY

- DIY συνταγές
Μην τις υποτιμάς καθόλου! Τα υλικά από τις κουζίνα σου, όπως το αγγούρι ή η πατάτα μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί σου στον αγώνα κατά των μαύρων κύκλων! Αφιέρωσε μερικά λεπτά σε καθημερινή βάση και θα δεις τη διαφορά.

Δεν αντέχεις άλλο τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου; 6 σωτήριες φυσικές συνταγές