4 μοιραία λάθη που κάνεις όταν αφήνεις να στεγνώσουν τα μαλλιά σου φυσικά!

Βιβή Αγγελάκη
4 μοιραία λάθη που κάνεις όταν αφήνεις να στεγνώσουν τα μαλλιά σου φυσικά!

Και ναι, δεν σου κρύβω τα κάνω και εγώ...

Είμαι η Βιβή (η Αγγελάκη) και τα 2 τελευταία περίπου χρόνια έχω αποφασίσει να αφήνω- όσο μπορώ- τα μαλλιά μου να στεγνώνουν φυσικά μετά από κάθε λούσιμο. Κι όμως, όσο αθώα και αν ακούγεται μία τέτοια συνήθεια μπορεί να έχει τα δικά της μυστικά...

Παρακάτω θα δεις 4 μοιραία λάθη που κάνεις σίγουρα κι εσύ αν ανήκεις στην ίδια κατηγορία με εμένα (aka αφήνω τα μαλλιά μου να στεγνώσουν φυσικά)!

Τσέκαρε:

#1. Χρησιμοποιείς πετσέτα
Το να τυλίξεις τα μαλλιά σου ψηλά με την πετσέτα αμέσως μετά το λούσιμο, μπορεί να είναι μία κίνηση που την κάνεις σχεδόν μηχανικά- όπως και οι περισσότερες- όμως, αν θέλεις να στεγνώσουν σωστά, θα πρέπει να την ξανασκεφτείς! Κι αυτό γιατί, η έντονη και άγαρμπη τριβή με την πετσέτα αλλά και η τραχιά υφή της μπορεί να προκαλέσουν φριζάρισμα ή ακόμη και να μπερδέψουν πιο πολύ τα μαλλιά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τυλίξεις (ή να ταμπονάρεις) τα μαλλιά σου με ένα παλιό T-shirt που θα απορροφήσει την υγρασία αφήνοντας τα μαλλιά απαλά και ενυδατωμένα.

kendall 6c5840d2


2. Δεν εφαρμόζεις τα σωστά ή δεν εφαρμόζεις καθόλου προϊόντα
Μπορεί να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά, όμως αυτό δε σημαίνει πως είναι απαγορευτικό ή βγαίνεις από τον κόπο να εφαρμόζεις προϊόντα. Αρκετοί hairstylists συνιστούν να βάζεις λίγο τζελ στα μαλλιά σου, καθώς στεγνώνουν, μιας και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να τα τιθασσεύεις, να προσθέσεις όγκο και να μειώσεις το φριζάρισμα.»

via GIPHY

3. Τα πιάνεις με τα χέρια σου...
«Έχεις σκεφτεί πως με το να πιάνεις τα μαλλιά σου (να περνάς τα δάχτυλά σου ανάμεσα) ή να τα χτενίζεις συνεχώς, μπορεί να τα αφυδατώνεις και όλο αυτό να είναι υπεύθυνο για το μετέπειτα φριζάρισμά τους;»ρωτάει χαρακτηριστικά ο hairstylist Edward Tricomi. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να απλώσεις ένα serum στα νωπά μαλλιά σου και να τα αφήσεις να στεγνώσουν. Το serum θα προλάβει την εμφάνιση φριζαρίσματος.

w7fosm

4. Λούζεσαι λίγο πριν κοιμηθείς
Δεν είσαι η μόνη! Με το χρόνο να μας πιέζει κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι περισσότερες προτιμάμε να λουζόμαστε λίγο πριν κοιμηθούμε. Κι όμως! Για να πετύχουμε το «τέλειο φυσικό στέγνωγμα» στα μαλλιά μας θα πρέπει να αφήσουμε για λίγο (έως πολύ) αυτή τη συνήθεια. «Όταν κοιμόμαστε, τα μαλλιά μας μπορεί να μπερδευτούν χειρότερα, να «τσαλακωθούν» και να ξυπνήσουμε με ένα εντελώς messy αποτέλεσμα. Εάν παρόλα αυτά, δεν μπορείς να αποφύγεις αυτή τη συνήθεια, προσπάθησε να κοιμάσαι με ένα σκουφάκι ή να τα τυλίγεις με ένα T-shirt.

lavado de cara copy

Είσαι έτοιμη!

via GIPHY