Τα 4 σημάδια που δείχνουν οτι οι κρέμες που χρησιμοποιείς είναι ακατάλληλες για την επιδερμίδα σου

Τα 4 σημάδια που δείχνουν οτι οι κρέμες που χρησιμοποιείς είναι ακατάλληλες για την επιδερμίδα σου

Διάβασε προσεκτικά

Όταν εσύ και η επιδερμίδα σου δεν επικοινωνείτε, τότε υπάρχει ένα πρόβλημα. Τώρα αν είναι μικρό ή μεγάλο εξαρτάται από εσένα και κατά πόσο φροντίζεις γι’ αυτό. Γνωρίζεις σίγουρα πως ο καθαρισμός του προσώπου σου είναι το α και το ω για την σωστή υγεία της επιδερμίδας, στη συνέχεια είναι στο χέρι σου το τι προϊόντα θα χρησιμοποιήσεις για να την κάνεις να λάμπει, να την ενυδατώσεις κ.ο.κ.

Υπάρχουν όμως και φορές που νομίζεις πως επιλέγεις τα σωστά πράγματα και προϊόντα για την επιδερμίδα σου, όμως εκείνη φροντίζει να σου υπενθυμίζει πως μάλλον κάνεις κάποιο λάθος.

Παρακάτω θα δεις 4 σημάδια τα οποία σου «φωνάζουν» πως οι κρέμες που χρησιμοποιείς δεν είναι καθόλου σωστές.

#1. Φαγούρα
Το πιο βασικό σημάδι είναι ο κνησμός. Μέχρι όμως να εμφανιστεί κάποια ορατή αλλαγή στο πρόσωπο σου, ίσως και να είναι απλά σημάδι μιας αλλεργίας. «Εάν αισθάνεστε φαγούρα στο δέρμα σας αμέσως αφού εφαρμόσετε ένα προϊόν, διακόψτε αμέσως τη χρήση του και επικοινωνήστε με τον δερματολόγο σας», αναφέρει η Rachel Nazarian (δερματολόγος).

#2. Πόνους
«Εάν αισθάνεστε τσούξιμο, αυτός είναι ο τρόπος που το σώμα σας σας λέει πως υπάρχει φλεγμονή, ενδεχομένως ακόμη και ξεφλουδισμένο δέρμα ή λοίμωξη. Πολλοί άνθρωποι με υποκείμενες παθήσεις, όπως το έκζεμα ή η ακμή, μπορεί να αισθάνονται πόνο κατά την εφαρμογή ενός προϊόντος», σημειώνει η δερματολόγος.

Ωστόσο, ο πόνος δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε αυτόματα τη χρήση του προϊόντος. Αν και η δυσφορία ή η ταλαιπωρία είναι μια ένδειξη ότι ένα συστατικό είναι πολύ σκληρό για το δέρμα σας, υπάρχουν και εξαιρέσεις. «Μερικές φορές, όταν η επιδερμίδα σας επανέρχεται στην αρχική της κατάσταση, ενδέχεται να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Μιλήστε με τον δερματολόγο σας, προκειμένου να σας διευκρινίσει αν μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ή όχι.

#3. Ερυθρότητα
Η φλεγμονή συνήθως ακολουθείται από πόνο ή φαγούρα, αλλά μερικές φορές μπορεί να παρουσιάσει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα. «Ένα από αυτά μπορεί να είναι οι συνέπειες της παρατεταμένης χρήσης των προϊόντων που δημιουργούν φλεγμονώδεις δείκτες στο δέρμα, με αποτέλεσμα να σπάνε τα αιμοφόρα αγγεία», εξηγεί η Nazarian. «Μείνετε λοιπόν μακριά από οποιαδήποτε προϊόντα ή συνήθειες φροντίδας του δέρματος που κάνουν την επιδερμίδα σας να ξεφλουδίσει και να κοκκινίζει».

#4. Σπυράκια
Είναι περιττό να αναφέρουμε πως όλα τα σπυράκια δεν είναι ίδια. Μερικά είναι μόνο εσωτερικά, ενώ κάποια άλλα είναι μέγαλα, κόκκινα και κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται άσχημο. Εάν ένα προϊόν σας προκαλεί ακμή, σπυράκια, αλλεργικές φουσκάλες ή φλεγμονή σταματήστε αμέσως τη χρήση του.

DPG Network