DIY stories:Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να βγάλεις το αυτομαυριστικό spray από τα ρούχα σου

DIY stories:Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να βγάλεις το αυτομαυριστικό spray από τα ρούχα σου

Το βασικότερο είναι να μην αγχωθείς

Ο Ιούνιος μπήκε, ο καιρός επιτέλους έφτιαξε και το καλοκαιράκι που τόσο νοσταλγήσαμε φέτος είναι πια κοντά μας. Και μπορεί αρκετές από εσάς (τις τολμηρές) να έχετε ήδη κάνει τις πρώτες εξορμήσεις σας στις παραλίες, όμως υπάρχουν και αυτές που με το ποδαράκι το κατάλευκο σαν γάλα αρνούνται να κάνουν από τώρα την πρώτη βουτιά.

Και ποια είναι η λύση στο γαλακτερό δερματάκι; Τα αυτομαυριστικά spray, τα οποία το περσινό καλοκαίρι μας έβγαλαν ασπροπρόσωπες μέχρι να πάρουμε κι εμείς τη σταρένια/χρυσαφένια απόχρωση που θέλαμε.

Βέβαια παρέα με το αυτομαυριστικό spray πήραμε και πολλές συγχύσεις το περσινό καλοκαίρι, μιας και δεν ήταν λίγες οι φορές που απο τη βιασύνη μας να ντυθούμε και μη έχοντας στεγνώσει καλά επάνω στο δέρμα μας άφησε λεκέ στο αγαπημένο μας φόρεμα και έπεφταν τα εγκεφαλικά απανωτά που αφενός τελευταία στιγμή έπρεπε να βρούμε τι θα βάλουμε και αφετέρου δεν ξέραμε πως να το καθαρίσαμε.

Φέτος όμως όλα αυτά θα ανήκουν πια στην ιστορία μιας και δεν σκοπεύουμε να πέσουμε και πάλι θύμα του αυτομαυριστικού μας. Αν λοιπόν και αυτό το καλοκαίρι σκέφτεσαι να το χρησιμοποιήσεις, παρακάτω θα διαβάσεις τον πιο εύκολο τρόπο να απομακρύνεις τον λεκέ σε περίπτωση απροσεξίας σου.

Γύρνα το ρούχο σου από την ανάποδη πλευρά και βάλε το κάτω από κρύο νέρο. Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις το προιόν ευάλωτο, όμως επουδενί μην διανοηθείς να αρχίσεις να το τρίβεις γιατί το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να απλώσεις τον λεκέ σε όλο το ρούχο σου. Αντ 'αυτού, ανακάτεψε υγρό απορρυπαντικό (ρούχων-πιάτων το ίδιο είναι) με ζεστό νερό και με ένα σφουγγάρι καθάρισε την προβληματική περιοχή, επαναλαμβάνοντας μέχρι να εξαφανιστεί τελείως ο λεκές.