3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ σ' ένα σπυράκι που μόλις βγήκε!

Βιβή Αγγελάκη
3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ σ' ένα σπυράκι που μόλις βγήκε!

Άκρως απαγορευτικά!

Ξαφνικό σπυράκι στο προσκήνιο και ενώ πολλές φορές από αυτή εδώ τη στήλη σου έχουμε πει τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις, αυτή τη φορά θα εστιάσουμε στις 3 κινήσεις που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις μόλις δεις να εμφανίζεται ο μικρός εφιάλτης στο πρόσωπό σου!

via GIPHY

Πρώτο και βασικότερο: Κράτα τα χέρια σου μακριά από το σπυράκι

via GIPHY

Το ξέρω είναι δύσκολο, πόσο μάλλον όταν το δεις να «ξεπετιέται» ξαφνικά χωρίς ντροπή στο πρόσωπό σου. Και όχι, το να το «σπάσεις» με τα δάχτυλά σου δεν είναι η πιο εύκολη, γρήγορη, πόσο μάλλον αποτελεσματική λύση. Το αντίθετο μάλιστα. Όπως συστήνουν αρκετοί δερματολόγοι αυτή η κίνηση μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση και να ευθύνεται για την εμφάνιση φλεγμονής, μόνιμων ουλών, ακόμη και περαιτέρω μόλυνσης στο πρόσωπό σου, που μπορεί να παραμείνει για εβδομάδες. Υπομονή μερικές μέρες και μακριά τα χέρια από τα σπυράκια!


Υπερ- Απολέπιση

best face and body scrubs


Η απολέπιση στο πρόσωπο αρκετές φορές την εβδομάδα μπορεί να έχει εξίσου αρνητικά αποτελέσματα, μιας και αν γίνει επιθετικά (aka με άγαρμπες κινήσεις) μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο ήδη ευαίσθητο δέρμα ή να εξαπλώσει τα βακτήρια σ’ όλο το πρόσωπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απαιτείται περισσότερος χρόνος στο να επουλωθεί ακόμη και ένα απλό σπυράκι.


Υπερ- καθαρισμός

via GIPHY


Το ίδιο ισχύει και με το πλύσιμο του προσώπου σου! Το να πλένεις με σαπούνι/ καθαριστικά το πρόσωπό σου (ιδιαίτερα αν έχεις ξηρή επιδερμίδα) αρκετές φορές την ημέρα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή σμήγματος στην επιδερμίδα, η οποία με τη σειρά της μπορεί να φράξει τους πόρους και να οδηγήσει στην εμφάνιση περισσότερων σημαδιών. Γι αυτό με μέτρο ο καθαρισμός!




Και να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο κάτι: Όσο καλές κι αν είναι οι DIY συνταγές/ τρόποι/ tricks, πρώτη προτεραιότητα έχουν οι συνταγές και οι θεραπείες που θα σου προτείνει ο δερματολόγος σου!