Εξαφάνισε τα σημάδια της ακμής με δύο diy συνταγές

Εξαφάνισε τα σημάδια της ακμής με δύο diy συνταγές

Η ακμή είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα στις μέρες μας, που μπορεί να αντιμετωπίζουν πολλές από εμάς και πολύ συχνά αφήνει σημάδια και ουλές στο πρόσωπο μας. Και ενώ υπάρχουν πολλά πράγματα στο εμπόριο που μπορούν να σε βοηθήσουν να λύσεις το πρόβλημα, εμείς σου προτείνουμε δύο diy συνταγές για να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι με υλικά που έχεις στα ντουλάπια σου.

#1. Πράσινο τσάι και ρυζάλευρο

Θα χρειαστείς:

ένα φακελάκι πράσινο τσάι
2 κ.σ ρυζάλευρο
1 κ.σ μέλι

Πάρε ένα φακελάκι πράσινο τσάι και βάλτο σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Όταν το νερό κρυώσει, πέταξε το φακελάκι και ρίξε το νερό (το τσάι δλδ) σε ένα μπολ. Πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο στο νερό και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας μέλι στο μείγμα και ανακάτεψε ξανά.

Εφάρμοσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με κυκλικές κινήσεις.
Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού βοηθούν στην πρόληψη της ακμής και μειώνουν τα σημάδια.

#2. Μάσκα με σόδα και ροδόνερο

Θα χρειαστείς:

μια κ.σ σόδα
ροδόνερο

Σε ένα μπολ ανακάτεψε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με ροδόνερο. Έλεγξε την ποσότητα ροδόνερου έτσι ώστε το μείγμα να μην είναι ούτε πολύ πηκτό, ούτε πολύ ρευστό. Εφάρμοσε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπό σου και ξέπλυνε μετά από 15 λεπτά. Η σόδα είναι αλκαλική και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μάσκα 2-3 φορές την εβδομάδα μπορείς να μειώσεις τα σημάδια ακμής σε μεγάλο βαθμό. Αυτό θα αποτρέψει επίσης την ακμή από το να εμφανιστεί ξανά.