Καστορέλαιο: 6 πανεύκολοι τρόποι να το χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου

Βιβή Αγγελάκη
Καστορέλαιο: 6 πανεύκολοι τρόποι να το χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου

Δες πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καστορέλαιο με βάση το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις στα μαλλιά σου!

Έχεις αραίωση ή τριχώπτωση; Αισθάνεσαι πως τα μαλλιά σου είναι ακόμη αφυδατωμένα μετά το Καλοκαίρι; Δεν σε καλύπτουν τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στην καθημερινή ρουτίνα των μαλλιών σου, αλλά από την άλλη πλευρά το budget σου είναι αρκετά περιορισμένο και δεν μπορείς να κάνεις νέες επενδύσεις; Το καστορέλαιο μπορεί να σου δώσει τη λύση που ζητάς! Θεωρείται θαυματουργό και γι αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες! Ανάλογα λοιπόν, με τις ανησυχίες σου... παρακάτω θα βρεις τη λύση που ζητάς!

6d8db9ac4bb5c67c6682a1ec3a1599d7

#1. Αν αυτό που σε απασχολεί είναι η τριχόπτωση
Το καστορέλαιο είναι γνωστό για την ικανότητά του να δρα στοχευμένα κατά της τριχόπτωσης- που ιδιαίτερα τώρα το Φθινόπωρο ταλαιπωρεί τις περισσότερες από εμάς- αλλά και της αραίωσης των μαλλιών. Το μόνο που έχεις να κάνεις αν αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα είναι να ανακατέψεις μία ποσότητα καστορέλαιου (ανάλογα με το μήκος και την πυκνότητα των μαλλιών σου) με 1-2 κουταλιές της σούπας χυμό ginger (πιπερόριζα) και να απλώσεις το μείγμα στα σημεία του τριχωτού της κεφαλής σου που αντιμετώπιζεις το πρόβλημα, κάνοντας απαλό μασάζ. Άφησε το για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια λούσου ως συνήθως με σαμπουάν.

#2. Αν τα μαλλιά σου είναι λεπτά και θέλεις να δυναμώσουν και να μακρύνουν
Χάρη στο ρικινελαϊκό οξύ και τα ωμέγα -6 λιπαρά οξέα που περιέχει, το καστορέλαιο μπορεί να συμβάλλει στη γρήγορη και υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμείξεις ίσες ποσότητες καστορέλαιου και αμυγδαλέλαιου, προσθέτοντας στο τέλος 2-3 σταγόνες από έλαιο δεντρολίβανου. Αφού ανακατέψεις καλά, ζέστανε το μείγμα για μερικά λεπτά σε μπεν μαρί και στη συνέχεια άπλωσέ το στις ρίζες των μαλλιών σου. Άφησέ το για τουλάχιστον 40 λεπτά ή ιδανικά όλο το βράδυ και ξέβγαλε την επόμενη μέρα. Συμπληρωματικά με το καστορέλαιο, το αμυγδαλέλαιο περιέχει βιταμίνη Α και Ε που ενισχύει την ανάπτυξη των τριχών από τη ρίζα ενώ το έλαιο δεντρολίβανου συμβάλλει στην πυκνότητά τους.

#3. Αν έχεις κατεστραμμένες άκρες και έντονη ψαλίδα
Είναι από τα πιο κοινά προβλήματα στα μαλλιά, που αντιμετωπίζουμε οι περισσότερες Χειμώνα- Καλοκαίρι, πόσο μάλλον όταν κάνουμε συνεχή χρήση εργαλείων hairstyling. Οι άκρες των μαλλιών μας γίνονται ακόμη πιο εύθραυστες με αποτέλεσμα να σπάνε συνεχώς. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώνεις τακτικά 2-3 φορές την εβδομάδα, μια μικρή ποσότητα καστορέλαιο μόνο στις άκρες των μαλλιών σου και σε λίγο χρονικό διάστημα θα δεις διαφορά!

vfbgncghnjgh

#4. Αν βλέπεις τα μαλλιά σου να είναι ακόμη ταλαιπωρημενα μετά το Καλοκαίρι
Ο ήλιος, η θάλασσα, το αλάτι ή το χλώριο ακόμη από τις πισίνες ταλαιπώρησαν τα μαλλιά μας όλο το Καλοκαίρι με αποτέλεσμα να δείχνουν άτονα , θαμπά και αφυδατωμένα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε που έχει το καστορέλαιο μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης και θρέψης. Χρησιμοποίησέ το, λοιπόν, την μία φορά την εβδομάδα ως νυχτερινή κατά προτίμηση μάσκα- θεραπεία και δεν θα χάσεις!

#5. Αν τα μαλλιά σου έχουν άγρια υφή
Έχεις παρατηρήσει πως τα μαλλιά σου φριζάρουν πιο εύκολα τελευταία και έχουν άγρια υφή; Δεν σε καλύπτουν τα προϊόντα που χρησιμοποιείς; Τότε, δεν έχεις παρά να προσθέσεις μία σταγόνα καστορέλαιο στο κανονικό σου conditioner και να απλώσεις στα μαλλιά σου μετά το λούσιμο από τη μέση του μήκους των μαλλιών σου και κάτω. Άφησε για 15 λεπτά και μετά ξέπλυνε ως συνήθως.

a95128264a8253a37e1044547a71795c

#6. Αν σε ταλαιπωρεί η πιτυρίδα ή η ξηροδερμία
Το καστορέλαιο μεταξύ όλων των άλλων, μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας , της πιτυρίδας αλλά και του κνησμού που συνεπάγεται. Τα πολύτιμα συστατικά του βοηθούν στην αύξηση της κυκλοφορίας στο τριχωτό της κεφαλής και θρέφουν τόσο την τρίχα όσο και τις ρίζες, εμποδίζοντας την εμφάνιση της πιτυρίδας. Ο τρόπος απλός: Άπλωσέ το με τα δάχτυλά σου στις ρίζες των μαλλιών σου και κάνε απαλό μασάζ.