Πολύτιμος δεκάλογος για DIY περιποιημένα άκρα

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Πολύτιμος δεκάλογος για DIY περιποιημένα άκρα

Τα μυστικά των επαγγελματιών για εντυπωσιακά αψεγάδιαστο και αναλλοίωτο χρώμα στα νύχια αποκαλύπτονται! Εσύ δεν έχεις παρά να τα ακολουθήσεις… ευλαβικά!

1.Κάνε ήπια απολέπιση στα νύχια σου με ένα buffer. Δηλαδή, μην πιέζεις το κάθε νύχι με δύναμη και για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα. Όσο πιο απαλή και λεία είναι η επιφάνεια των νυχιών, τόσο πιο μεγάλο χρονικό διάστημα θα κρατήσει το βερνίκι. Επιπλέον, πριν το buffer άπλωσε λίγες σταγόνες από ειδικό λάδι για παρανυχίδες, το οποίο θα βοηθήσει ώστε να αποτρέψεις το υπερβολικό ξεφλούδισμα.

2.Μην προσπαθείς να τραβήξεις προς τα πίσω τα πετσάκια σου με μία κίνηση γιατί θα τραυματίσεις το δέρμα σου. Αντίθετα, αφού πρώτα έχεις μουλιάσει τα δάχτυλά σου για αρκετή ώρα σε χλιαρό νερό, μπορείς με ένα ξύλινο στικ να τα παραμερίσεις πολύ σιγά και προσεκτικά.

3.Για να απλωθεί σωστά το βερνίκι, πρέπει η επιφάνειά των νυχιών να μην είναι καθόλου λιπαρή. Συνεπώς, φρόντισε να μην έχεις εφαρμόσει ενυδατική κρέμα χεριών (άφησέ την σαν τελευταίο βήμα). Αν το βαμβάκι σου αφήνει κατάλοιπα, μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις χαρτί κουζίνας.

4.Οι μεταλλικές λίμες συνήθως είναι ιδανικές για να περιποιηθείς τα φυσικά σου νύχια ή εναλλακτικά μία χάρτινη με την ένδειξη “superfine” ή “medium” είναι ότι πρέπει. Αντίθετα, οι λίμες που είναι κατασκευασμένες από γυαλόχαρτο θα τα τραυματίσουν, γι' αυτό και χρησιμοποιούνται κυρίως σε τεχνητά νύχια.

5.Μην ανακινείς το μπουκάλι με το βερνίκι πριν την εφαρμογή, γιατί θα παραχθούν φουσκάλες και δε θα στρώνει καλά. Αντίθετα, πέρασέ το ανάμεσα στις παλάμες σου και ζέστανέ το για λίγα δευτερόλεπτα.

7252d56e354a5e97b079f731c3cee656 nude manicures manicure pink

6.Επέλεξε αντί για μια κλασική βάση νυχιών ένα θρεπτικό προϊόν το οποίο αναγράφει στην ετικέτα του την ένδειξη ridge filler. Καλύπτει τις ατέλειες και ειδικότερα τις ραβδώσεις, αφήνοντας την επιφάνεια του νυχιού λεία και έτοιμη για βάψιμο. Η σύνθεσή του είναι επίσης ιδανική για τεχνητά νύχια, ακρυλικά ή τζελ.

7.Άπλωσε δύο στρώσεις από το βερνίκι της επιλογής σας, αλλά άφησέ την κάθε μία να στεγνώσει ξεχωριστά (minimum δύο λεπτά), πριν συνεχίσεις με το top coat. Αυτός ο χρόνος είναι απαραίτητος ώστε να εξατμιστεί η διαλυτική του ουσία.

8.Για να καθυστερήσεις το ξεφλούδισμα του χρώματος στα φρεσκοβαμμένα σου νύχια άφησέ τα να στεγνώσουν για πέντε λεπτά, έπειτα βούτηξέ τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για τουλάχιστον δέκα δευτερόλεπτα. Έτσι το βερνίκι θα σκληρύνει και θα διατηρηθεί περισσότερο.

9.Άπλωνε top coat κάθε δεύτερη μέρα για να διατηρείς το χρώμα στα νύχια σου λαμπερό και glossy. Πάντα να πλένεις τα χέρια σας πριν το μανικιούρ. Έτσι αποβάλεις την περίσσεια λιπαρότητα και «βοηθάς» το top coat να εισχωρήσει καλύτερα στην επιφάνεια του νυχιού.

10.Φρόντισε να έχεις πάντα δίπλα στο κομοδίνο σου ένα έλαιο για παρανυχίδες. Κάθε βράδυ άπλωσε μερικές σταγόνες και κάνε απαλό μασάζ.