Ξέρεις να καθαρίζεις σωστά τα πινέλα μακιγιάζ σου;

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Ξέρεις να καθαρίζεις σωστά τα πινέλα μακιγιάζ σου;

Τα πινέλα του μακιγιάζ συγκεντρώνουν σκόνη, λιπαρότητα, βακτήρια και άλλα στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν ακμή και να επιβαρύνουν το δέρμα μας.

Τα πινέλα και τα βουρτσάκια για το μακιγιάζ που ακουμπάς στο πρόσωπό σου καθημερινά και αποτελούν κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων. Προσπάθησε να τα καθαρίζεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αν όχι συχνότερα. Θα παρατείνεις το χρόνο ζωής τους και θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την εμφάνιση ακμής και δερματικών ερεθισμών στην επιδερμίδα σου.

Πώς να τα καθαρίζεις

  1. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά καθαριστικά τα οποία θα βρεις στο εμπόριο.
  1. Εναλλακτικά, τα σαμπουάν για μωρά ή τα σαπούνια για το πρόσωπο είναι επίσης κατάλληλα.
  1. Κάποιοι makeup artists υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις τα πινέλα σου και ταυτόχρονα να τα απολυμάνεις, είναι να χρησιμοποιήσεις καθαρό οινόπνευμα. Γέμισε ένα μπολ με οινόπνευμα, βούτα μέσα τα πινέλα σου και «ανακάτεψε τα»! Τρίψε τα ελαφριά σε μία καθαρή πετσέτα κι άφησε τα να στεγνώσουν.
  1. Το ξύδι είναι ένα φυσικό απολυμαντικό, γιατί λοιπόν να μην μπορεί να είναι αποτελεσματικό και σε αυτή την περίπτωση; Βούτηξε τα πινέλα σου σε ένα μπολ με ζεστό νερό και ξύδι και άφησέ τα για αρκετή ώρα να μουλιάσουν.
  1. Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι μία εύκολη λύση όταν ο χρόνος σε πιέζει. Τρίψε τα απαλά μέχρι να φύγει η περίσσεια ποσότητα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Αν τα πλύνεις κάτω από τη βρύση, το νερό πρέπει να τρέχει από πάνω προς τα κάτω και όχι αντίθετα από την φορά τους, δηλαδή κόντρα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αποδυναμωθεί η κόλλα που συγκρατεί τις τρίχες και να χαλάσουν.

Δες ακόμη

Η Karlie Kloss μας δείχνει πως να λάμπουμε μέσα σε λίγα λεπτά αμέσως μόλις ξυπνάμε!