Φτιάξ' το μόνη σου: DIY λαδάκι για λιπαρή επιδερμίδα

Φτιάξ' το μόνη σου: DIY λαδάκι για λιπαρή επιδερμίδα

Αν πιστεύεις πως τα λαδάκια απευθύνονται μόνο σε ξηρές επιδερμίδες, κάνεις τρομερό λάθος.

Τα λαδάκια για το πρόσωπο έχουν γίνει πλέον βασικό συστατικό μιας ολοκληρωμένης beauty ρουτίνας και -αντίθετα με ό,τι πολλοί ίσως πιστεύουν- σε καμία περίπτωση δεν απευθύνονται μόνο σε ξηρές επιδερμίδες. Το μυστικό είναι να βρεις το λαδάκι ή τον συνδυασμό ελαίων που καλύπτουν τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας.

Αν λοιπόν έχεις λιπαρή επιδερμίδα με τάσεις ακμής, μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το DIY λαδάκι με έλαιο Jojoba, έλαιο Argan και αιθέρια έλαια tea tree και ευκάλυπτου.

Τα συστατικά:

Jojoba Oil: Συμβάλλει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, ενώ απορροφάται πολύ γρήγορα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα. Το στοιχείο που το κάνει ξεχωριστό είναι πως η δομή του μοιάζει με αυτή του σμήγματος που εκκρίνει το ανθρώπινο δέρμα και έτσι εισχωρεί στην επιδερμίδα πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο έλαιο.

Argan Oil: Πλούσιο σε βιταμίνη E και αντιοξειδωτικά. Ενυδατώνει την επιδερμίδα χωρίς να φράσει τους πόρους, ενώ καταπολεμά σπυράκια, ρυτίδες, ουλές και άλλα προβλήματα της επιδερμίδας, αναδομώντας τα κύτταρά της, εξισορροπώντας την παραγωγή σμήγματος και βελτιώνοντας την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της.

Αιθέριο έλαιο Tea tree (Τεϊόδεντρου): Θεωρείται φυσικό αντισηπτικό. Δρα κατά των μολύνσεων και καταπομελά την ακμή.
Αιθέριο έλαιo Ευκάλυπτου: Έχει αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Εκτέλεση:
Σε ένα μπουκαλάκι, ανάμειξε 30 ml ελαίου Jojoba, 30 ml ελαίου Argan και 2-3 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο.

Συμβουλή: Προτείνεται να δοκιμάσεις το προϊόν σε μια μικρή περιοχή για να ελέγξεις για τυχόν ερεθισμούς. Για όλες τις DIY συνταγές, συμβουλεύσου τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σου.