Βαμμένα μαλλιά: Πώς να παρατείνεις το χρώμα τους και να τα διατηρήσεις υγιή

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Βαμμένα μαλλιά: Πώς να παρατείνεις το χρώμα τους και να τα διατηρήσεις υγιή

Ειδικά όσες είναι ξανθές ή κοκκινομάλλες (όχι φυσικές), αυτήν την εποχή του χρόνου πάντα νιώθουν πιο έντονη την ανάγκη της φροντίδας στα βαμμένα μαλλιά τους.

Τα μαλλιά ξεθωριάζουν και αποχρωματίζονται επειδή καθώς είναι ταλαιπωρημένα από τις χημικές διεργασίες της βαφής, δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα μόρια των χρωστικών ουσιών στον πυρήνα της τρίχας. O ήλιος επιδρά στο καστανό χρώμα, το οποίο αποκτά χάλκινες ανταύγειες, το κόκκινο και το ξανθό γίνεται πορτοκαλί, ενώ το χλώριο αλλοιώνει το ξανθό, δίνοντάς του μια πρασινωπή απόχρωση. Τα βαμμένα μαλλιά λοιπόν, χρειάζονται εξειδικευμένη περιποίηση με προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά και μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να συμπεριλάβεις στην καθημερινή beauty ρουτίνα σου.

Έχουμε και λέμε:

1. Το λούσιμο των μαλλιών καλό είναι να μην γίνεται καθημερινά. Ωστόσο, στις διακοπές το καλοκαίρι, κάθε μέρα βουτάμε στη θάλασσα, πως είναι δυνατόν να μείνουμε άλουστες;

Αν επιλέξουμε να αποχωριστούμε την αλμύρα των μαλλιών μας, τότε ένα καλό σαμπουάν ειδικό για επανόρθωση και περιποίηση των βαμμένων είναι σίγουρη επιλογή.

2. Αν μας αρέσουν οι εναλλακτικοί τρόποι φροντίδας, η χρήση κάποιου ελαίου, είναι μία ιδνική και... θαυματουργή λύση.

Για παράδειγμα καροτέλαιο, καστορέλαιο, έλαιο κάναβης, είναι ότι πρέπει για λαμπερά μαλλιά.

31266 CARROT OIL

Καροτέλαιο με Βιταμίνη Ε για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά της Macrovita

hairdresser s oil 25ml

Το Hairdresser’s Invisible Oil της Bumble & Bumble είναι διάσημο για τη φροντίδα των ξηρών μαλλιών (χάρη στο χαρακτηριστικό μείγμα των 6 απαλών ελαίων. Χαρίζει απαλότητα και προστασία, δαμάζοντας το φριζάρισμα. (στα Sephora)

3. Επίσης. δεν είναι υπερβολή το αντηλιακό για τα μαλλιά. Αν δεν το έχουμε τότε μπορούμε στις άκρες να τοποθετήσουμε λίγο λαδάκι, για να μην γίνουν άγριες από την θάλασσα και τον ήλιο. Είναι απλό. Λίγο ψέκασμα κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας μας, ή λίγες σταγόνες λαδάκι θα λειτουργήσουν ευεργετικά.

pegasus LARGE t 209761 106624935

Αντιηλιακό λάδι για τα μαλλιά Aqua-Seal της Kérastase Soleil (στα κομμωτήρια).

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Oι 3 μέθοδοι αποτρίχωσης που θα σε βολέψουν όσο καλοκαιριάζει