Όταν η μελανίνη είναι σε τρελά κέφια

Όταν η μελανίνη είναι σε τρελά κέφια

Θεωρείτε ότι το θέμα των κηλίδων δε σας αφορά; Ξανασκεφτείτε το.

Όλες οι γυναίκες, ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος, είναι επιρρεπείς στις σκούρες κηλίδες. Σε συνδυασμό με τη γήρανση του δέρματος και τον έντονο τρόπο ζωής, το πρόβλημα αυτό επηρεάζει όλο και περισσότερες γυναίκες.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δημιουργούν τις σκούρες κηλίδες- η επαναλαμβανόμενη έκθεση στον ήλιο, η γήρανση του δέρματος, οι ορμονικές διαταραχές που σχετίζονται με την αντισύλληψη, την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση- πάντα όμως δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, η υπερέκκριση μελανίνης είναι το αποτέλεσμα μια οξειδωτικής αντίδρασης κατά την οποία τα μελανοσώματα μπαίνουν σε μια φάση υπερδιέγερσης και υπερπαραγωγής μελανίνης. Έτσι, δημιουργούνται αυτές οι σκούρες κηλίδες που ενοχλούν τόσο πολύ τις γυναίκες.

Για να τις καταπολεμήσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά ειδικά για τον αποχρωματισμό τους και τα οποία συμπληρώνουν την καθημερινή σας φροντίδα. Τα αποτελέσματα, όμως, που μπορούν να επιτύχουν δεν ξεπερνούν το 50% (κι αυτό σε ελάχιστες περιπτώσεις καθώς είναι ένα πολύ υψηλό και σημαντικό ποσοστό). Δυστυχώς δεν εξαλείφονται.

Το laser είναι ένας ακόμη τρόπος που δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση τους, χωρίς όμως πάλι να τις εξαφανίζει.

Σε κάθε περίπτωση, η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της «θεραπείας» τους όπως επίσης, και η συνεχής χρήση αντηλιακού, όλο το χρόνο.