DIY Time! 3 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
DIY Time! 3 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους

Θα σε αναζωογονήσουν και θα σε χαλαρώσουν

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πρόβλημα που οφείλεται σε δύο παράγοντες: α) στην κληρονομικότητα (Thanks mom!) και β) στον τρόπο ζωής! Αν δεν κοιμάσαι καλά, αν δεν τρέφεσαι σωστά και αν πίνεις και καπνίζεις τότε θα έχεις μαύρους κύκλους ακόμα και αν δεν υπάρχει θέμα κληρονομικότητας. Φυσικά βέβαια, ισχύει και το αντίθετο. Το θέμα μας ωστόσο δεν είναι μόνο το γιατί έχουμε τους μαύρους κύκλους αλλά το πώς θα τους αντιμετωπίσουμε. Υπάρχουν δεκάδες κρέμες που μπορούν να σε βοηθήσουν σημαντικά (τα έχουμε πει), υπάρχουν όμως και φυσικοί τρόποι που μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση της περιοχής γύρω από τα μάτια και να σε χαλαρώσουν! Πάμε να τους δούμε;

lynda sanchez JjvLtQcegb0 unsplash

Η καφεΐνη
Η καφεΐνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και έτσι μπορεί –προσωρινά- να βελτιώσει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Τις ιδιότητές της μπορείς πολύ εύκολα να τις εκμεταλλευτείς με χρησιμοποιημένα φακελάκια μαύρου τσαγιού. Φτιάξε ένα τσάι και όσο το πίνεις, βάλε το χρησιμοποιημένο φακελάκι στο ψυγείο. Έπειτα, τοποθέτησέ το κάτω από τα μάτια σου για 10 λεπτά και άσε την καφεΐνη να κάνει τη δουλειά της!

natalie rhea riggs OnAwTs0tu3k unsplash

Το αγγούρι
Δεν είναι τυχαίο που βλέπεις συνεχώς γυναίκες με αγγούρια κάτω από τα μάτια τους. Όταν είναι παγωμένο, το αγγούρι βοηθά στην σύσφιγξη των αγγείων και σε συνδυασμό με την βιταμίνη Κ που περιέχει μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση της περιοχής των ματιών σου. Κόψε μερικές φέτες, βάλε την αγαπημένη σου μουσική και χαλάρωσε για 20 λεπτά. Αν κάνεις παράλληλα και μία μάσκα προσώπου ακόμα καλύτερα!

eiliv sonas aceron lKiaxurgYMo unsplash

Η πατάτα
Η παγωμένη πατάτα γύρω από τα μάτια είναι ένα μυστικό που ίσως να ξέρεις από τη γιαγιά σου και είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό από όλα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις μία πατάτα σε πολύ λεπτές φέτες και να ακουμπήσεις τη σάρκα της κάτω από τα μάτια σου. Θα δεις σακούλες και μαύρους κύκλους να μειώνονται σημαντικά από την πρώτη εφαρμογή!

Διάβασε ακόμα: Thank Jesus! Η Betina Goldstein άκουσε τις προσευχές μου και έκανε το Micro French Manicure τάση!