5 beauty χρήσεις της ζάχαρης που θα… γλυκάνουν το δέρμα σου

Μαρία Ροδίτη
5 beauty χρήσεις της ζάχαρης που θα… γλυκάνουν το δέρμα σου

Αν θες επιδερμίδα «βελούδο», δεν έχεις παρά να βάλεις αυτήν τη γλυκαντική ουσία στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Ζάχαρη. Στο πρώτο άκουσμα όλες σκεφτόμαστε λαχταριστά γλυκά, κέικ και γευστική απόλαυση. Και αμέσως μετά την κατανάλωσή τους συνήθως μετανιώνουμε, γιατί ξέρουμε ότι τα περιττά κιλά παραμονεύουν. Αν και ένα γλυκό δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, μπορείς να απαρνηθείς γευστικά τη ζάχαρη, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να την εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Η ζάχαρη- είτε λευκή, είτε καστανή- θεωρείται ένα σημαντικό φυσικό υλικό, το οποίο περιέχει ένα μοναδικό ενυδατικό σύστημα και προσφέρει τρομερή ανακούφιση στις ξηρές ή ώριμες επιδερμίδες. Δεν είναι παράλογο, λοιπόν, το γεγονός ότι πολλά προϊόντα ενυδάτωσης και περιποίησης της επιδερμίδας που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιέχουν ως βασικό συστατικό τη ζάχαρη. Λόγω της μορφής της, όμως, χρησιμοποιείται και για τη δημιουργία κάποιων peeling απολέπισης.

branislav belko zmpNPRsZJqw unsplash

Αν θέλεις να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς τη ζάχαρη στην beauty routine σου δεν έχεις παρά να κάνεις scroll στην παρακάτω gallery και να μάθεις πώς μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις από την κορυφή… ως τα νύχια.

Διάβασε ακόμα: 5 λόγοι γιατί η κρέμα χεριών είναι το πιο σημαντικό προϊόν που έχεις στην τσάντα σου