DIY: Αυτό το scrub χεριών με αμύγδαλα θα ανακουφίσει τα ταλαιπωρημένα χέρια σου

Μαρία Ροδίτη
DIY: Αυτό το scrub χεριών με αμύγδαλα θα ανακουφίσει τα ταλαιπωρημένα χέρια σου

Αν τα χέρια σου ταλαιπωρήθηκαν με την κατασκευή και το πέταγμα του χαρταετού, δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις.

Η Καθαρά Δευτέρα ήταν μια μέρα ξεκούρασης και ανεμελιάς για πολλές από εμάς. Ήταν, όμως, και η μέρα που πετάμε τον χαρταετό και -πίστεψέ μας- προσπαθούμε πολύ γι’ αυτό. Αν, λοιπόν, μπήκες και εσύ σε αυτήν την κάπως κουραστική, αλλά ευχάριστη διαδικασία, τότε σίγουρα θα ταλαιπώρησες αρκετά τα χέρια σου.

Ακόμα, όμως, κι αν δεν μπήκες στη διαδικασία του χαρταετού, αλλά έχεις παρατηρήσει ότι τα χέρια σου χρειάζονται φροντίδα, περιποίηση και ενυδάτωση, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις και να φτιάξεις μόνη σου ένα υπέροχο scrub χεριών με αμύγδαλα, που θα σου αποκαλύψουμε παρακάτω. Tο αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα, ενώ έχει και αντιγηραντική δράση. Eπίσης, περιέχει ιχνοστοιχεία, όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, τα οποία είναι απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας.

hands

Υλικά:

-Μία χούφτα αμύγδαλα

- ½ κ.γλ. μέλι

- Γάλα

Τι πρέπει να κάνεις:

Βάλε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το μέλι και γάλα τόσο, ώστε να δημιουργήσεις ένα κρεμώδες μείγμα. Άπλωσε το μείγμα που έφτιαξες στα χέρια σου και κάνε απαλό μασάζ για λίγα λεπτά. Άσε το να δράσει για 10 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά τα χέρια. Τέλος, άπλωσε μια ενυδατική κρέμα χεριών που θα χαρίσει ισχυρή θρέψη στην επιδερμίδα.

Προσοχή! Το συγκεκριμένο scrub δε διατηρείται στο ψυγείο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άλλη φορά. Εκείνη την ώρα που το φτιάχνεις πρέπει και να το απλώσεις στα χέρια σου.

Διάβασε ακόμα: Βγάζεις σπυράκια στην πλάτη; Αυτά τα 5 λάθη κάνεις την ώρα του μπάνιου