Η δερματολόγος Θέμις Σγόντζου μιλάει για τη Μεσοθεραπεία

Η δερματολόγος Θέμις Σγόντζου μιλάει για τη Μεσοθεραπεία

Ας δούμε γιατί η Μεσοθεραπεία είναι μια καλά ανεκτή διαδικασία θεραπείας με εμφανή και άμεσα αποτελέσματα που προσδίδει στην επιδερμίδα μας λάμψη, τόνωση, αναζωογόνηση.

«Η Μεσοθεραπεία είναι μια βιολογική, προοδευτική θεραπεία μικρο-ενέσεων με λεπτές βελόνες που γίνονται ενδοδερμικά ή υποδορίως σε διάφορες περιοχές του σώματός μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα πλαίσια αντιγήρανσης, αναζωογόνησης και τόνωσης της επιδερμίδας» εξηγεί η δερματολόγος, Θέμις Σγόντζου.

«Με τη μέθοδο αυτή ενίονται δραστικές ουσίες που βοηθούν στην αναδόμηση του δέρματος, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, D, βιταμίνη C ,Α, Ε, υαλουρονικό οξύ, νουκλεϊνικά οξέα, αμινοξέα, συνεργικά ένζυμα και άλλοι αντιοξειδωτικοί παράγοντες που αναμειγνύονται μεταξύ τους σε ειδικά κάθε φορά διαλύματα» λέει η Θέμις.

«Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος και περιοχής η θεραπεία εξατομικεύεται και συνήθως κρατά 3-4 μήνες με ενδιάμεσες συνεδρίες κάθε 1 ή 2 εβδομάδες» λέει η δερματολόγος και συμπληρώνει «η συνέχιση αυτών και μετά τη θεραπεία για ενίσχυση και διατήρηση του αποτελέσματος για όσο χρειαστεί, κρίνεται απαραίτητη».

«Τα προϊόντα που ενίουμε στο δέρμα μεταβολίζονται από τον οργανισμό μας και κάποιοι θα βιαστούν να πουν ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι ικανοποιητικά» σημειώνει η Θέμις και συνεχίζει «Αντιθέτως η έγχυση μικροποσοτήτων αυτών των ουσιών στο δέρμα μας είναι κατά πολύ ανώτερη σε δραστικότητα από τις συνήθεις κρέμες που κυκλοφορούν στην αγορά και δρουν επιφανειακά, καθώς οι ουσίες εισχωρούν βαθύτερα στο δέρμα και εναποτίθενται εκεί ακριβώς που τις χρειαζόμαστε αναπληρώνοντας το κενό που υπάρχει σε αποθέματα κολλαγόνου, φωσφολιπιδίων, αμινοξέων, βιταμινών και υαλουρονικού οξέος σε φωτογηρασμένα, αφυδατωμένα, λιγότερο σφριγηλά δέρματα».

Όσο για το που μπορεί να εφαρμοσθεί η μέθοδος λέει «Λαμβάνει χώρα στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ, στα χέρια, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην κοιλιά, στα μπράτσα, στις ραγάδες, σε ρυτίδες-πτυχές, ακόμα τελευταία και στο τριχωτό της κεφαλής».

«Επίσης, με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας επιτυγχάνεται και λιπόλυση, εφόσον ο στόχος της θεραπείας μας είναι η κυτταρίτιδα ή η περίσσεια υποδορίου λίπους» λέει η Θέμις. «Έτσι παρατηρείται ανάλογη σύσφιξη και αποκατάσταση της λεμφικής λειτουργίας τοπικά με αποτέλεσμα την βελτίωση της όψης του δέρματος μας στα σημεία που πάσχουν» καταλήγει.