Εσύ ξέρεις πώς θα απολυμάνεις σωστά την οδοντόβουρτσά σου;

Μαρία Ροδίτη
Εσύ ξέρεις πώς θα απολυμάνεις σωστά την οδοντόβουρτσά σου;

Υπάρχουν δύο ανέξοδοι και πολύ εύκολοι τρόποι.

Κάθε μέρα- πρωί και βράδυ- είναι απαραίτητο να βουρτσίζουμε τα δόντια μας για τη σωστή στοματική υγιεινή. Αυτό το κάνουμε όλοι και όλες. Έχεις σκεφτεί, όμως, ποτέ ότι θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να απολυμαίνεις την οδοντόβουρτσά σου;!

Οι ειδικοί λένε ότι κάθε έξι μήνες είναι καλό να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα και να αγοράζουμε καινούρια, ωστόσο μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να την καθαρίζουμε και να την απολυμαίνουμε σωστά. Πόσο μάλλον αυτήν την περίοδο που έχει μπει στις ζωές μας ο αόρατος εχθρός, που ονομάζεται Κορονοϊός.

Τα μικρόβια είναι παντού, ακόμα και αν δεν μπορούμε να τα δούμε, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να φροντίζουμε να είναι καθαρή η οδοντόβουρτσά μας. Παρακάτω, θα σου δείξουμε δύο πανεύκολους και ανέξοδους τρόπους για σωστή απολύμανση. Ειδικά τώρα που έχεις ακόμα περισσότερο χρόνο και μένεις στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να απολυμάνεις την οδοντόβουρτσά σου!

teeth

Photo: @yourlifeunpacked




Ξύδι και μαγειρική σόδα


Μέσα σε μισή κούπα νερό ρίξε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι και μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, τοποθέτησε μέσα στο μείγμα την οδοντόβουρτσα και άσε τη να απολυμανθεί για 30 λεπτά. Μετά, ξέπλυνε καλά με άφθονο νερό.

queen

Βραστό νερό

Βάλε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει τοποθέτησε μέσα την οδοντόβουρτσα και άσε την για 2-3 λεπτά. Ο βρασμός σκοτώνει όλα τα μικρόβια.

Cover photo: @ecolution.nl



Διάβασε ακόμα: Δουλεύουμε από το σπίτι… και κάνουμε video call με τους συνεργάτες μας με το σωστό μακιγιάζ