DIY Time! Φτιάξε 2 απολυμαντικά σπρέι, ένα για πινέλα και ένα για μακιγιάζ

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
DIY Time! Φτιάξε 2 απολυμαντικά σπρέι, ένα για πινέλα και ένα για μακιγιάζ

Είναι απλό και πολύ απαραίτητο!

Τα πινέλα του μακιγιάζ σου και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά, είναι εστίες μόλυνσης. Συγνώμη που ξεκινάμε έτσι ωμά αυτό το άρθρο αλλά είναι η αλήθεια! Έρχονται σε επαφή με το δέρμα σου αλλά και με άλλες επιφάνειες και μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια. Ανάμεσα σε αυτά τα μικρόβια μπορεί να είναι και ο κορονοϊός και, παρ᾽όλο που δεν έχει αποδειχθεί πόσο ζει ο κορονοϊός επάνω στα πινέλα και το μακιγιάζ πρέπει να προσέχεις για να είσαι ασφαλής.

people holding clear glass bottle 3951862

Εκτός λοιπόν από το συχνό πλύσιμο των πινέλων σου πρέπει να τα απολυμαίνεις και πριν από κάθε χρήση, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινήσαμε και πάλι να βγαίνουμε. Δεν μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις το ίδιο μέσο απολύμανσης στα πινέλα και το μακιγιάζ σου. Θα σου εξηγήσουμε…

close up photo of pink lipstick and blush on 2533266

Για να απολυμάνεις τα προϊόντα σου όπως το κραγιόν και το ρουζ, χρειάζεσαι σκέτο οινόπνευμα. Το σκέτο οινόπνευμα απολυμαίνει και στη συνέχεια εξατμίζεται χωρίς να χαλάσει το προϊόν. Αντιθέτως, το σκέτο οινόπνευμα θα αφυδατώσει τις τρίχες των πινέλων σου και θα τις χαλάσει. Χρειάζεται λοιπόν και κάποιο μαλακτικό.

brown and silver make up brush set 205923

Θα φτιάξεις λοιπόν 2 σπρέι απολύμανσης και θα ψεκάζεις με αυτά πινέλα και προϊόντα πριν τα χρησιμοποιήσεις. Το πρώτο, εκείνο που προορίζεται για προϊόντα, είναι το πιο απλό. Απλά γεμίζεις ένα μικρό μπουκαλάκι με σπρέι με οινόπνευμα. Τόσο απλό. Με αυτό μπορείς να ψεκάζεις τα πάντα από το κραγιόν και τις σκιές σου μέχρι και το ρουζ σου.

b16d9a571f2a2fccbbcff2e68b310357

Το δεύτερο θέλει και ένα ακόμη υλικό. Θα γεμίσεις το μισό με οινόπνευμα και το άλλο μισό με λίγη μάσκα μαλλιών. Έτσι θα απολυμαίνεις τα πινέλα σου και παράλληλα θα τα διατηρείς απαλά. Πρόσεχε όμως! Αυτή η μέθοδος ΔΕΝ αντικαθιστά το πλύσιμο. Αυτό πρέπει να το κάνεις πολύ συχνά και πολύ καλά για να έχεις προστατευμένο αλλά πάνω από όλα υγιές δέρμα.

Διάβασε ακόμα: 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις από αύριο που θα φοράς συνέχεια μάσκα