DIY time! Αυτή η μάσκα σώματος με κουρκουμά θα σου χαρίσει το πιο λαμπερό δέρμα ever

DIY time! Αυτή η μάσκα σώματος με κουρκουμά θα σου χαρίσει το πιο λαμπερό δέρμα ever

Θα χρειαστείς τέσσερα υλικά!

Ο καιρός έχει φτιάξει για τα καλά τις τελευταίες μέρες, η θερμοκρασία σιγά σιγά ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θέλουμε να φοράμε όλο και περισσότερο τα αγαπημένα μας αέρινα φορέματα, τις mini φούστες και τα T-shirts μας.

Αυτό σημαίνει ότι αφήνουμε «γυμνά» τα άκρα μας και γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να τα φροντίσουμε, να τα περιποιηθούμε και να αποκτήσουμε το πιο λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα που είχαμε ποτέ. Όχι, δε χρειάζεται να πας σε κάποιο κέντρο αισθητικής για να το κάνεις αυτό. Μπορείς και μόνη σου στο σπίτι, φτιάχνοντας την απόλυτη diy μάσκα σώματος με τέσσερα υλικά.

care

Photo: @naircare

Θα χρειαστείς:

-Μισή κούπα ρεβυθάλευρο

-Μισή κούπα κουρκουμά

-1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

-Μισή κούπα γάλα ή γιαούρτι

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άπλωσε το μείγμα στα πόδια σου, στα χέρια, τους ώμους, τον λαιμό, ακόμα και στο πρόσωπό σου αν θέλεις. Άφησέ τη να δράσει για είκοσι λεπτά και μετά ξέπλυνε πολύ καλά.

Το βασικό συστατικό αυτής της μάσκας σώματος, ο κουρκουμάς, έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, όπως και το μέλι, ενώ το ρεβυθάλευρο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την ανακούφιση του ταλαιπωρημένου δέρματος. Το γιαούρτι ή το γάλα, με τη σειρά του, θα ενυδατώσει βαθιά την επιδερμίδα σου χαρίζοντάς της τη λάμψη που αναζητάς. Για να νιώσεις έξτρα ενυδάτωση και δροσιά μπορείς να βάλεις τη μάσκα για μισή ώρα στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσεις.

Cover photo: @nityashuddham

Διάβασε ακόμα: Κάηκες από τον ήλιο; Αυτά είναι τα σωστά βήματα για να αντιμετωπίσεις το έγκαυμα