Κάηκες από τον ήλιο; Αυτά είναι τα σωστά βήματα για να αντιμετωπίσεις το έγκαυμα

Κάηκες από τον ήλιο; Αυτά είναι τα σωστά βήματα για να αντιμετωπίσεις το έγκαυμα

Σου εξηγούμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις!

Ο Μάιος μάς υποδέχθηκε με τις καλύτερες προδιαγραφές. Υπέροχος καιρός και λαμπερός ήλιος, αλλά και άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων. Μπορεί ακόμα να είμαστε πολύ προσεκτικές στις μετακινήσεις μας και να φροντίζουμε να παραμένουμε ασφαλείς, γιατί αυτό είναι το σωστό, αλλά σίγουρα αυτές τις μέρες θα βγήκαμε μια βόλτα για περπάτημα κάτω από τον όμορφο ήλιο κρατώντας τις αποστάσεις ή θα δοκιμάσαμε να κάνουμε ηλιοθεραπεία στο μπαλκόνι μας.

Κι εκεί ακριβώς είναι που την… πατήσαμε. Πολλές από εμάς έχουμε το σκεπτικό ότι είναι Μάιος και ο ήλιος ακόμα δεν έχει κάψει για τα καλά με αποτέλεσμα να παραλείπουμε την αντηλιακή μας προστασία. Και ξαφνικά αισθανόμαστε ένα κάψιμο και η κοκκινίλα κάνει αισθητή την παρουσία της μόλις κοιταχτούμε στον καθρέφτη.

Μην αναρωτηθείς πώς μπορεί να συνέβη αυτό σε εσένα. Σκέψου μόνο ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρσι από το CDC (The Centers for Disease Control and Prevention), οι ακτίνες UV χρειάζονται μόλις 15 λεπτά για να βλάψουν το δέρμα σου.

Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις για να προλάβεις ένα έγκαυμα από τον ήλιο; Αλλά και πώς θα ανακουφίσεις την επιδερμίδα σου αν τελικά σου συμβεί; Όλες τις απορίες που έχεις και τις απαντήσεις που αναζητάς θα τις βρεις στην παρακάτω gallery.

Cover photo: @vivienmoraes

Διάβασε ακόμα: Πείραξες τα ανεπιθύμητα σπυράκια σου; Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα