Το μακιγιάζ του καύσωνα

Το μακιγιάζ του καύσωνα

Yιοθετήστε ένα μακιγιάζ το οποίο αντέχει στην ζέστη.

Kάτω από τον καυτό ήλιο, το μακιγιάζ, ειδικά το βαρύ - συνήθως λιώνει όπως ακριβώς ένα παγωτό στον ήλιο, με αποτέλεσμα να χαλάει ολόκληρη την εικόνα. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να το σώσετε.

• Για να καλύψετε σπυράκια ή λεκέδες στο δέρμα, απλώστε τοπικά λίγο κονσίλερ, αντί για φον ντε τεν.

•Χρησιμοποιήστε πούδρα. Απλώστε πούδρα κανονική ή τερακότα στο πρόσωπο, που θα απορροφήσει τη λιπαρότητα, θα προσδώσει ματ αποτέλεσμα και θα τονίσει με ελαφρύ χρώμα τα μάγουλα και όλο το πρόσωπο.

Μην το παρακάνετε με το ρουζ και το κραγιόν. Η ζέστη κάνει τα μάγουλά να κοκκινίζουν από μόνα τους, οπότε δεν χρειάζεται να το παρακάνετε με το ρουζ. Αν θέλετε να τους δώσετε μία ιδέα χρώματος, χρησιμοποιήστε stain, tint, υγρή ή mousse μορφή ρουζ η οποία θα παραμείνει σταθερή και αναλλοίωτη.

Αποφύγετε τη σκιά, αφού ζεσταίνεται και λιώνει με την ζέστη, ενώ τείνει να μαζεύεται στις άκρες, στις πτυχές των ματιών. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι kohl για να δώσετε έμφαση στο βλέμμα σας. Οι γυναίκες στην Ινδία χρησιμοποιούν το kohl για να υπογραμμίσουν τα μάτια τους εδώ και αιώνες, αφού είναι από τα λίγα προϊόντα μακιγιάζ που πραγματικά αντέχουν στην ζέστη.